Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Subliem gevoel te winnen van wereldkampioen…” Jelle Geens na zege in Montreal
Jelle Geens schreeuwt het uit - Foto ITU / Tommy Zafares
Nieuws

“Subliem gevoel te winnen van wereldkampioen…” Jelle Geens na zege in Montreal

Met zijn overwinning in de WTS Montreal heeft Jelle Geens zaterdag Belgische triatlongescheidenis geschreven. Dat beseft Snelle Jelle een paar uur later zelf ook. “Subliem om te beseffen dat je net voorbij een drievoudige wereldkampioen spurt. Ik ga nu even genieten van deze overwinning, de eerste Belg ooit die een World Triathlon Serie op zijn naam schrijft, dat nemen ze mij niet meer af…”

“Leeds was een voorteken”

Het is bijna bedtijd in Montreal als we Jelle te pakken krijgen. Maar hij is nog wakker, door de adrenaline wellucht. “Uiteraard verbaas ik mezelf wel met deze zege,” vertelt Jelle. “Ik hoopte na mijn goede winter stiekem wel om dat podium van een WTS te halen maar een overwinning overtreft mijn stoutste verwachtingen. In Leeds voelde ik wel al dat het goed zat maar een minder zwemnummer kostte mij toen wel een topuitslag. Natuurlijk is dat praat achteraf en weet je dat nooit zeker maar deze overwinning bewijst dat ik met mijn gevoel helemaal goed zat.”

“Kicken toen ik 3-voudige wereldkampioen voorbijstak”

“Tijdens het lopen vandaag voelde ik opnieuw dat de benen meer dan goed waren,” gaat Jelle verder. “Ik voelde constant dat ik wel sneller kon maar besloot te blijven wachten om niet op een counter aan te lopen. Toen Mola aanzette, wist ik dat dat het signaal was om mee te schuiven en toen ik hem voorbij stak op de blauwe mat… tja, dat is gewoon subliem omdat je dan beseft dat je net voorbij een drievoudige wereldkampioen gaat en dat je op weg bent naar die WTS-overwinning.”

“Misschien is dit wel de bevrijding”

Zijn overwinning levert flink wat reacties op, niet alleen in België. Voor veel internationale volgers is het een verrassing. “De vele berichten die ik nu moet lezen doe ik met veel plezier en dat doet enorm veel deugd,” lacht Jelle. “Maar vanaf morgen zal de focus weer volop liggen op de volgende wedstrijd volgende week in Hamburg. Daar zullen misschien wel meer ogen op mij gericht zijn, maar druk is er sowieso elke wedstrijd aanwezig en misschien werkt deze overwinning wel bevrijdend. Ook naar het WK Team Relay volgende week zondag kijk ik enorm uit want één voor één bewijzen de Belgian Hammers dat we in goede doen zijn. Maar nu nog even genieten van deze overwinning, de eerste Belg ooit die een World Triathlon Serie op zijn naam schrijft, dat nemen ze mij niet meer af,” aldus Jelle.