Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucas Van Deynze neemt revanche, leider Van Hemel breekt derailleur op EK
Van Hemel en Bierinckx in de eerste run mee met de kopgroep in Targu Mures (foto: Loic Helin)
Multisports

Lucas Van Deynze neemt revanche, leider Van Hemel breekt derailleur op EK

Na zijn zilveren medaille op het EK cross triatlon mikte Tim Van Hemel dinsdag opnieuw op het podium op het EK cross duatlon tijdens het Europese Multisport Festival in Targu Mures. De regerende Europese kampioen lag aan de leiding toen zijn achterderailleur het begaf. Gelukkig zorgden Vincent Bierinckx, met een vijfde plaats, en zijn maatje Lucas Van Deynze met brons bij de U23 voor wat troost.

De derde discipline van het Multisport EK in Transylvanie was een pittige. In deze offroad run-bike-run lag een stevige klim die in combinatie met de warmte voor veel opgaves en grote verschillen zorgde. Behalve dan bij de beloften. Die bleven lange tijd met zeven atleten op amper twintig seconden van elkaar. In de laatste run was de Italiaan Tomasso Gatti duidelijk de snelste voor de sterke Rus Evgenii Evgravof. Lucas Van Deynze stormde nog voorbij de Nederlander Victor Goené en pakte het brons, een mooie revanche voor zaterdag toen hij in het EK cross triatlon net naast het podium viel.

Lucas Van Deynze pakt brons in Targu Mures (foto: Loic Helin)

Pech voor Van Hemel

Bij de elites gingen Tim Van Hemel en Vincent Bierinckx mee met de kopgroep in de eerste run. Op de fiets ging Van Hemel er samen met Arthur Serrieres vandoor. Maar na amper 1 ronde sloeg de vloek van Dracula toe en brak de derailleur van onze landgenoot af. Het was meteen einde wedstrijd voor Tim. “Pech he, ik zat nochtans goed en een podium zat er zeker in. Ik ben dan ook ontgoocheld, maar mechanische pech hoort nu eenmaal bij de sport,” aldus Tim.

Van Hemel en Bierinckx in het spoor van de leiders (foto: Loic Helin)

Vincent Bierinckx knap vijfde

Zo lag de weg open voor Arthur Serrieres om de Europese titel te pakken. De Oostenrijker Andreas Silberbauer werd verrassend tweede en de Italiaan Filippo Rinaldi pakte het brons. Vincent Bierinckx viel in de slotfase van het fietsen terug naar de zevende plaats, maar kreeg nog twee atleten te pakken en werd heel mooi vijfde en dat nauwelijks twee dagen na zijn negende plaats op het EK duatlon. Vice-Europees kampioen duatlon Emilio Martin probeerde ook de dubbel, maar hij eindigde ver achter de favorieten.

Lander Sels pakt opnieuw medaille

In de ochtend had Lander Sels opnieuw voor extra eremetaal voor ons land gezorgd. De eindwinnaar van het Hammer Benelux cross duatlon circuit 2019 finishte als tweede age grouper overall en pakte zilver in de M30 categorie achter de bijzonder sterke Italiaan Cucco. Het is na de cross triatlon al zijn tweede medaille.

Zeven medailles

Samen met het brons van Lucas komt het totaal aantal Belgische medailles nu op zeven. En daar is multisport coordinator Loic Helin best blij mee. “Jammer dat alleen de kers op de taart ontbreekt,” vertelt Loic. “Tim had vandaag zeker een kans om de titel te pakken, maar hij beseft zelf ook dat mechanische pech nu eenmaal onderdeel is van onze spot en zal het wel weten te relativeren. Maar ik ben best tevreden met de prestaties. Nu vrijdag nog uitkijken naar de jonge Giani Vanden Broucke op het EK aquatlon,” aldus Loic.