Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ON Cloudsurfer, gekende technologie in een nieuw jasje.
Extra

ON Cloudsurfer, gekende technologie in een nieuw jasje.

On Cloudsurfer

Enkele maanden geleden stelde het Zwitserse On Running zijn nieuw model voor: De Cloudsurfer. Cloudsurfer nieuw? Inderdaad! Het bedrijf ging met een van zijn meest verkochte modellen opnieuw naar het testlab en kwam met een 2.0 versie naar buiten. Wij waren al fan van deze Cloudsurfer (zie vorige review ) dus wouden wij zeker aan de slag met de nieuwe versie!

Nog steeds kussens? Uiteraard!

Geen On Running zonder de kussens als hiel dus deze zijn bij deze gloednieuwe cloudsurfer nog alom tegenwoordig. Meer zelf… In tegenstelling tot het vorig model telt de rij achteraan een paar kussens meer wat naar ons gevoel te voordele gaan aan de stabiliteit. Daarnaast moet deze extra rij kussens voor een grotere duurzaamheid zorgen zodat je nog langer van deze schoenen kan genieten. Iets wat zeker steek houdt want het gevoel dat de krachtzetting meer wordt verdeeld over het gehele zooloppervlak voel je bij iedere stap je zet. 

Extra versteviging

On Running zet met dit nieuwe model duidelijk meer in op duurzaamheid. Een extra versteviging op de hiel is aanwezig en ook aan de onderkant van de schoen kan je nog een extra laag terugvinden tussen de schoen en de ‘clouds’ zelf: Een dubbele laag van het ‘EVA foam’. Dit alles maakt dat de schoen iets zwaarder (330g vs 275g) is in vergelijking met zijn voorganger maar dat iets meer steun dat je ervoor in de plaats krijgt is zeker te merken.

Zelfde schoen, zelfde gevoel

Duurzaamheid en stevigheid zijn twee zaken die het grote verschil maken tussen het 1.0 en het 2.0 model. Dat tweede is iets wat we zeker ondervonden tijdens onze eerste looptochten. De duurzaamheid zullen we binnen enkele weken moeten ondervinden wanneer we met de schoen enkele honderden kilometers zullen afgelegd hebben. Voor de rest blijft de cloudsurfer trouw aan zijn roots: een neutrale schoen die aangenaam aanvoelt voor ieder loper van elke niveau. 

Ons verdict

On Running blijft ook met deze Cloudsurfer dezelfde weg opgaan: een stijlvolle loopschoen met z’n eigen technologie. Verschillende kleuren zijn opnieuw voorhand, zak daarvoor zeker af naar de site van On Running of ga zeker eens langs bij onze partners Vedette Sport in Lier of Running Center in Brugge om dit model zelf eens uit te proberen. Voor een prijs van €159,95 kan je de Cloudsurfer verkrijgen.