Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sylvain Denis klopt Sander Heemeryck, Stefanie Adam solo in Cave Triatlon
Stefanie Adam wint Cave triatlon in Kanne 2019 (foto: Sportevents/Geoffrey Meuli)
Nieuws

Sylvain Denis klopt Sander Heemeryck, Stefanie Adam solo in Cave Triatlon

Sylvain Denis en Stefanie Adam hebben zondag de Cave Triatlon in Kanne gewonnen, een triatlon volgens de 111 formule, met 1000 meter zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Sylvain Denis rekende af met een sterke Sander Heemeryck, Stefanie Adam deed het met een indrukwekkende solo.

De wind maakte de temperaturen wat draaglijker maar het fietsparcours nog zwaarder. De triatleten moesten vier keer de Slingerberg bedwingen, maar voor de rest was het een redelijk vlak parcours met een groot stuk met de wind pal in het gezicht. Ideale omstandigheden voor Sylvain Denis om uit te pakken met een sterk fietsnummer.

Sander Heemeryck aan leiding

Hij had ongeveer vijf minuten achterstand na de 1.000 meter zwemmen op Simon Van Langenhove, die op een halve minuut gevolgd werd door Sander Heemeryck op kop van een achtervolgend groepje. Heemeryck en Van Langenhove gingen er alleen van door op de fiets maar halfweg knalde Sylvain Denis het gat dicht en hij ging in de derde ronde op en over Sander Heemeryck.

In de tien kilometer lopen kwam Sander Heemeryck nog even dichterbij maar Denis was in de Mergelgrotten en op de trappen de sterkste. Hij won overtuigend voor Sander Heemeryck in 3u16’39. Sander kwam 2’17 later als tweede binnen. Voor de derde plaats ging een sterke Nicolas Auverdin nog voorbij aan Simon Van Langenhove. Nico werd derde in 3u25’56, drie minuten voor Van Langenhove. De verrassende Steven Eyckmans werd vijfde.

Sylvain Denis: “Nu tijd voor rust”

Sylvain Denis was blij met de overwinning. “Ik wist dat ik in het fietsen alles op alles moest zetten om voorbij Sander te geraken, want anders had ik hem in het lopen nooit kunnen kloppen. Het ging goed vandaag. De conditie is al een tijdje goed, maar vanaf nu is het tijd voor een beetje rust. Deze week vertrek ik op vakantie,” aldus Sylvain. Voor Sander Heemeryck was het de wedstrijd te veel op een korte periode. “Ik voelde dat Geraardsbergen nog in de benen zit. Dit was de laatste van een mooie reeks wedstrijden en vandaag zat er niet meer in tegen een sterke Sylvain Denis,” aldus Sander.

Straffe solo van Stefanie

Stefanie Adam na straffe solo in Kanne (foto: Sportevents/Geoffrey Meuli)

Bij de vrouwen kwam Stefanie Adam als derde uit het water, maar ze had maar 1 fietsronde nodig om orde op zaken te zetten. Vanaf dan werd het een demonstratie waarbij ze ronde per ronde verder weg reed van de concurrentie. Stefanie Adam soleerde knap naar de zege in 3u40’32, goed voor de dertiende tijd overall! Achter haar kregen we een mooie strijd om de ereplaatsen. De Duitse Beate Goertz had lange tijd uitzicht op de tweede plaats maar een van de revelaties van dit seizoen, Liesbeth Verbiest, bevestigde haar topprestatie van Geraardsbergen met een sterke run. Zij werd tweede in 3u45’13. Goertz pakte de derde plaats voor Margot Vandekerkhove en Alizee Tanghe.

Lars Baeyens revanche voor Antwerpen

Op de sprintafstand rekende Lars Baeyens af met een periode vol tegenslag. Hij nam een klinkende revanche voor zijn loopschoenen-debacle in Antwerpen en won de sprinttriatlon in 1u01’14. Niels Vanhove was de enige die op de fiets het tempo van de 3PT-atleet kon volgen en werd beloond met een tweede plaats op 1’03. Thuisatleet Pieter Dubois klopte zijn JTTL-ploegmaat Julian Nicolaes voor de derde plaats. Het Triatlon Team Limburg had met Bart Vanoirbeek nog een derde atleet in de top-vijf.

Ines Van Troyen wint overtuigend

Bij de vrouwen stond er geen maat op Ines Van Troyen. Zij verloor een halve minuut op een sterk zwemmende Anke Storme, maar op de beklimming van de Slingerberg ging Van Troyen op en over de concurrentes om aan een mooie solo te beginnen. De dokter-triatleet van het Oilservice team won overtuigend in 1u08’35. Thuisatlete Laurien Billen werd op meer dan drie minuten knap tweede. Anke Storme pakte nog de derde plaats.

Na 25 jaar klopt Erik Thijs Kris Marien

Erik Thijs (l) naast Kris Marien na de Cave Triatlon

In de marge van de hoofdwedstrijd was er ook nog de felle strijd bij de M50, de veteranen boven de vijftig. Levende triatlonlegende Kris Marien zwom vrij goed en net zoals vroeger sloeg de meervoudige Belgische kampioen triatlon toe in het fietsen. In het lopen kreeg Kris het zwaar in de hitte op het lastige parcours. Eerst kwam Erik Thijs hem voorbij, dan ook Peter Van Wiele, die uiteindelijk de winst pakte. Erik Thijs werd tweede, maar Kris mocht toch mooi mee op het podium. En Erik Thijs was blij. “Voor het eerst in 25 jaar slaag ik er in om een legende als Kris te kloppen,” lachte hij.