Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts net naast podium in Challenge Roth
Nieuws

Bart Aernouts net naast podium in Challenge Roth

De vice-wereldkampioen Ironman Bart Aernouts is er zondag niet in geslaagd om zijn overwinning van 2017 in de Challenge Roth te herhalen. Bart was nochtans aan een sterke wedstrijd bezig op de fiets, maar had niet de marathonbenen van twee jaar geleden. Uiteindelijk miste hij het podium op veertig seconden. Andy Dreitz won de wedstrijd en dook onder de 8 uur. Lucy Charles won bij de vrouwen in een knappe 8u31!

40 seconden van podium

Het werd alweer een snelle wedstrijd in Roth, al moesten de triatleten het in het zwemmen stellen zonder wetsuit. Ook warme watertemperaturen in Roth en dus geen wetsuit toegestaan. Bart Aernouts volgde na 3,8 km zwemmen op acht minuten maar rukte op zijn Ceepo fiets naar het front van de wedstrijd op. Hij kwam als zesde van de fiets maar slaagde er niet in om veel tijd terug te pakken op Andy Dreizt en Andi Bocherer.

Dreitz sub-8 uur

Dreitz stoomde door naar de overwinning in een knappe 7u5902. De Zweed Jasper Svensson werd tweede in 8u02’20. Cameron Wurf bleef net uit de greep van onze landgenoot. Wurf werd derde in 8u04’08. Veertig seconden later kwam Bart Aernouts in 8u04’48 als vierde binnen. Jef Van Meirhaeghe werd tweede Belg met een 19de plaats in 8u38’14. Toon Veldeman was de derde Belg op de 45ste plaats en zette ondanks pech op de fiets toch een knappe tijd van 8u53’25 neer.

https://www.instagram.com/p/BznaZ2PC3nG/?utm_source=ig_web_copy_link

Lucy Charles in snelle 8u31

Bij de vrouwen was Lucy Charles de grote favoriete en zij maakte die rol ook meer dan waar. In een heel scherpe tijd van 8u31’09 pakte ze een overtuigende overwinning. De Britse haalde het voor Sarah Crowley die op 7’02 tweede werd. De derde plaats was voor Challenge Geraardsbergen winnares Daniele Bleymehl in 8u43’17.

Bart: “Geen superdag”

“Ik had geen superdag vandaag”, vertelde Bart Aernouts aan Het Nieuwsblad. “Mijn zwemnummer was niet slecht. Over mijn fietsen ben ik ook tevreden. Maar in de marathon kon ik niet diep gaan zoals ik normaal gezien wel kan. Ik ben niet ontgoocheld over het resultaat, maar wel over het gevoel dat ik onderweg had. Als ik wel een goede dag had gehad, had een podiumplaats er zeker ingezeten. Dat ik niet maximaal kon gaan in de marathon, is mij eigenlijk nog niet zo vaak overkomen. Conditioneel was ik nochtans in orde. Maar ik ben wel tevreden dat ik heb doorgezet. Door hard te werken en te blijven gaan ben ik toch nog vierde geworden. Wat er nu volgt? Eerst tien dagen vakantie in België. De rest van mijn programma richting Hawaï ligt nog niet vast. Misschien doe ik mee aan het WK Ironman 70.3 in Nice. Sowieso voeg ik nog wel één à twee wedstrijden toe aan mijn zomerprogramma.”