Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Brydenbach dubbelt in Retie, SMO-Specialized wint T2 ploegenwedstrijd
Tim Brydenbach wint in Retie 2019 (foto: 3athlon.be/Jef Cleemput)
Nieuws

Brydenbach dubbelt in Retie, SMO-Specialized wint T2 ploegenwedstrijd

De tiende editie van de Retiese triatlon was eentje om duimen en vingers van af te liken. Een 1/8e drafting triathlon bracht enkele Kempenzonen onder een stralende zon naar het immidels gekende grasplein achter Den Dries in Retie. En voor de clubs uit de T3 Series stond de derde manche van de T2, de tweede divisie, op het programma.

Opnieuw Brydenbach

Als meest gekende protagonist kregen we Tim Brydenbach, zaterdag al winnaar van de Biratlon in Brecht, die resoluut het voortouw nam in het zwemonderdeel, maar niet weggeraakte van Lars Baeyens,  Milan Leys, Stef Corthouts, Jeroen Vandael en Michael Van Den Elsken. 

Met enkele pittige demmarages over de 20km fietsen was het dan ook dit vijftal dat samen de wisselzone binnenliep. Brydenbach deed zijn favorietenrol alle eer aan deed door met een voorsprong van bijna een minuut solo te finishen. Toch moest hij nog bijna drie km de hete adem voelen van de uiteindelijke tweede man in de wedstrijd, Stef Corthouts van 3MD. Jeroen Vandael van 3PT vervolledigde het podium en verwees zijn teamgenoot Lars Baeyens naar een vierde plaats. De jonge Milan Leys wist de top-5 te vervolledigen. 

Jonie Vanhoutte pakt opnieuw de zege

Bij de dames was het even spannend, en kenden we bijna een gelijklopend scenario. Ex-zwemster Evelien Keuppens wist als eerst uit het kanaal te kruipen, maar moest ook de aanwezigheid dulden van Renée van Laarhoven, Femke Kiekens, Estelle De Groote en Jonie Vanhoutte. Het treintje bleef aanvankelijk lang samen, maar halverwege het fietsen wisten Jonie Vanhoutte en Femke Kiekens zich toch los te wrikken en met een bonus van 1 minuut de wisselzone binnen te lopen.

Nadien stond er geen maat op Jonie Vanhoutte die de overwinningsbloemen naar Izegem mocht meenemen. Achter haar werd Estelle De Groote van BIN tweede en wist Keuppens alsnog de laatste podiumplaats te bemachtigen voor Femke Kiekens en Evelyn Bosch. 

Thomas Guilmot wint de T2 race in Retie (foto: 3athlon.be/Peter Croes)

Derde manche T2

Iets later stond ook de Team Triathlon Series voor de tweede divisie op het programma van de Retiese triatlon. Daar stonden na twee manches de KTT Youth en 3PT op een gedeelde eerste plaats voor SMO-Specialized. Het waren deze drie teams die dan ook het meest regelmatig waren in deze triatlon in de Kempen.  

Thomas Guilmot wint

Net als in Kinrooi vorig week was het Thomas Guilmot van NSTT van die met een ontketend loopnummer de individuele overwinning op zijn naam kon schrijven. Echter konden zijn ploeggenoten niet meestrijden vooraan, en was het dus uitkijken naar de kanonnen van 3PT, SMO en KTT die duidelijk hun zinnen hadden gezet op een collectieve topprestatie.

SMO-Specialized pakt de ploegenoverwinning in Retie (foto: 3athlon.be/Peter Croes)

Uiteindelijk was het de mix van oldies met Bart Borghs, Michael Dewilde en youngsters Raf en Robbe De Dobbelaere van SMO-Specialized die een plaats op het hoogste schavotje kon bemachtigen. Tussen plaatsen twee en drie was het nagelbijten, want met slechts 1 punt verschil was het 3PT die als tweede op het resultatenblad verscheen voor de jeugd van KTT.