Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wereldkampioene Tondeur wint “mooiste triatlon ter wereld” in Oudenaarde
Alexandra Tondeur wint in Oudenaarde (foto: Emerence Crompot)
Nieuws

Wereldkampioene Tondeur wint “mooiste triatlon ter wereld” in Oudenaarde

Alexandra Tondeur heeft zondag de Sportoase Triatlon Van Vlaanderen gewonnen in Oudenaarde, voor de vijfde keer op acht edities. “Ik vind dit de mooiste wedstrijd ter wereld en kom hier altijd graag meedoen,” zei de wereldkampioen triatlon long distance achteraf. Bij de mannen was er ook een Waalse zege met een heel sterke Edouard Verstraete, nog altijd belofte, die David De Grooff te snel af was.

Alexandra Tondeur kwam in het spoor van Kelly Decaluwe mee als eerste uit het water en pakte meteen voorsprong op de concurrentie. Die concurrentie kwam vooral van Ines Van Troyen, al moest zij op de fiets al meer dan drie minuten toegeven op een ontketende Tondeur. Alexandra maakte het in het lopen vlot af en liep in 2u25’03 naar de overwinning, goed voor de 17de tijd overall! Maurine Ricour kwam nog terug naar de tweede plaats op meer dan zes minuten. Van Troyen werd derde in 2u35’08.

“Nu Alpe d’Huez en Embrunman”

“Ik vind dit de mooiste wedstrijd ter wereld,” vertelde Alexandra The Great. “Ik kom hier altijd graag terug en wou vandaag natuurlijk die vijfde zege pakken. Het is een parcours dat me ligt. Bovendien verliep de wedstrijd perfect. Nu gaat de riem er even af en ga ik me opnieuw voorbereiden op de triatlon van Alpe d’Huez en de Embrunman, de volgende doelen voor dit seizoen,” aldus de wereldkampioene.

Edouard Verstraete van start tot finish

Bij de mannen ging Edouard Verstraete van start tot finish aan de leiding. Vorig jaar nog zesde in Oudenaarde, greep hij nu meteen de koppositie stevig vast. David De Grooff volgde als tweede, maar zag de TRIGT-atleet steeds verder weg rijden. Ook in het lopen hield Verstraete stand. De jonge Waalse belofte won verdiend in 2u09’54. David pakte in 2u11’37 de tweede plaats voor een nog sterk lopende Jan Petralia die in 2u12’45 nog knap derde werd. De heroptredende Hans Vanden Buverie werd na bijna een jaar zonder competitie vierde en Bruggeling Jordi Kooiman bevestigde de goeie vorm van de laatste weken met een mooie vijfde plaats.

No Limit Team domineert sprinttriatlon

In de sprinttriatlon was er een clean sweep van het No Limit Team bij de vrouwen met Cato Cassiers voor Lotte Vandekerckhove en Hannelore Willen. Bij de mannen waren de eerste twee plaatsen ook voor NLT met Merten Breye als winnaar voor Arthon Valcke. Gatien Bossaer werd derde.

Cross triatlon voor Priem en Couckuyt

In de cross triatlon kregen we een spannende strijd in het lopen tussen Matthias Allegaert en Whytic Priem. Uiteindelijk haalde Priem het in de slotronde van zij vroegere ploeggenoot. Allegaert werd tweede en de jonge Cis Bens pakte de derde plaats. Bij de vrouwen stond er geen maat op Ine Couckuyt. De Belgische kampioene haalde het vlot van Elke Naets en Jerina Sercu.