Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hasse Fleerackers toont talent, Brydenbach klopt Van Looveren in Biratlon Brecht
Hasse Fleerackers wint de Biratlon 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Hasse Fleerackers toont talent, Brydenbach klopt Van Looveren in Biratlon Brecht

De Biratlon sprinttriatlon in Brecht kreeg zaterdag een spannende apotheose met een loopduel tussen de jonge Jens Van Looveren en toptriatleet Tim Brydenbach. Bij de vrouwen pakte het vijftienjarige talent Hasse Fleerackers uit met een indrukwekkende solo.

Hasse laat talent zien

Hasse Fleerackers is een van die talentjes onder de hoede van Marc Herremans. De triatlete van het 185-Sportoase-Cecemel team was zaterdag overduidelijk de snelste zwemster in de 400 meter zwemmen. Met een snelle wissel nam ze een mooie voorsprong op de concurrentes. Die kwamen in de slotfase van de 25 km fietsen tot op een halve minuut terug, maar Hasse pakte uit met een sterk loopnummer en won overtuigend in 1u14’11. KTT-atlete Julie Turelinckx werd tweede op 1’13 en Jolien Boonen liep nog naar de derde plaats in 1u15’35.

Kopgroep van acht bij de mannen

Bij de mannen kwam Robbe Janssens als eerste uit het water. In zijn spoor volgden op korte afstand een tiental atleten. Acht van hen groepeerden zich in een kopgroep die vooruit zou blijven tijdens de 25 km fietsen met Robbe Janssens, Simon De Kort, Stef Coninx, Jens Van Looveren, Tim Brydenbach, Ben De Wolf, Tom Steenackers en de Nederlander Chris Steenbakker. Siebe De Winter miste nipte de aansluiting en volgde met Dries Vissers in achtervolging.

Tim Brydenbach in de Biratlon 2019 (foto: Chris Hofkens)

“Wedstrijdritme opdoen”

Jens Van Looveren wisselde het snelst en kreeg Tim Brydenbach achter zich aan. De twee liepen de eerste loopronde samen, bijna schouder aan schouder. Maar in de slotfase kwam de ervaring boven bij Brydenbach. “Ik heb de eerste ronde vooral Jens het tempo laten bepalen,” vertelt Tim. “Toen hij na 3,5 km versnelde, ben ik zelf in de aanval gegaan en kon ik hem achter me houden. Dit was de laatste in een reeks kortere wedstrijden waarin ik opnieuw wat wedstrijdritme wou opdoen.”

“In Vichy slot voor Hawaii pakken”

“Nu volgt er nog de thuiswedstrijd van het Oilservice team in Sint-Martens-Latem, daarna de halve van Eupen en dan de Ironman van Vichy. Daar had ik vorig jaar mijn ticket voor Hawaii laten liggen en dat wil ik nu niet laten gebeuren,” aldus de drievoudige Belgische kampioen halve triatlon. Hij won de Biratlon in 1u00’41.

Sterk loopnummer Siebe De Winter

Jens Van Looveren pakte de tweede plaats op 27 seconden. Ben De Wolf werd net zoals vorige week in Brasschaat derde in 1u01’56. Op de vierde plaats pakte Sportoase-triatleet Siebe De Winter nog een viertal atleten terug in het lopen. Tom Steenackers werd in zijn eerste triatlon sinds een jaar knap vijfde.

Uitslagen Biratlon 2019