Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Michel en Barthelemy laten tanden zien in WTS Hamburg
Foto's 3athlon.be / Gert-Jan D'haene
Nieuws

Michel en Barthelemy laten tanden zien in WTS Hamburg

Voor de mannen aan de slag gingen kwamen eerst de dames aan het werk in Hamburg. De overwinning ging daar naar de Britse Non Stanford. Valerie Barthelemy maakte ook kennis met het Duitse asfalt maar beëindigde alsnog haar wedstrijd als 31ste. Claire Michel was na het zwemmen aan achtervolgen toegewezen en knokte zich naar de 22ste plaats.

Barthelemy valt letterlijk weg uit het front.

Na 750 meter zwemmen bleven de verschillen zeer beperkt bij dames, toch werd het veld grotendeels verdeeld over twee groepen. Bij de eerste groep kon Valerie Barthelemy zich plaatsen totdat ze een slipper maakte. Daarbij nam ze ook Katie Zafares mee maar beide dames konden de race wel verderzetten. Ondertussen was Claire Michel een van de motors in de achtervolgende groep waarbij ook Barthelemy haar wagonnetje even later zou aanpikken.

Michel komt net te kort voor top 20

Al snel bleek in het lopen dat het tussen Non Stanford en Cassandre Beaugrand zou gaan om de overwinning. uiteindelijk toonde Stanford zich de sterkste. In een razendspannende eindsprint om de derde plaats haalde Rappaport het zeer nipt voor de Nederlands Rachel Klamer. Claire Michel kende een solide run in Hamburg. De kopgroep had al een te grote kloof geslagen om nog veel posities goed te maken maar met een 22ste plaats in dit topveld kan de Brusselse terugkijken op een mooie wedstrijd. Valerie Barthelemy bevestigde andermaal dat ze meer dan ooit haar plaats heeft binnen het WTS-circuit en behaalde een 31ste plaats.