Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgian Hammers strijden tot einde mee voor medailles in WK Mixed Relay
Nieuws

Belgian Hammers strijden tot einde mee voor medailles in WK Mixed Relay

De Belgian Hammers hebben hun tweedaagse in Hamburg afgesloten met een tweede plaats op het wereldkampioenschap Mixed Relay. Lange tijd streden de Hammers mee op de medailles maar finaal moesten ze zich tevreden stellen met een zevende plaats. Frankrijk volgde zichzelf op als wereldkampioen met een indrukwekkende Luis als slotatleet.

Details beslissen over deze supersnelle discipline en dat is net wat onze landgenoten op het einde genekt heeft. Toch bewijzen de Hammers met dit resultaat dat hun bronzen medaille vorig jaar op het EK in Glasgow niet zomaar een toevalstreffer was.

Barthelemy als eerste uit het water

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor ons land. Valerie Barthelemy kwam als eerste uit het water en zat zo meteen vooraan in de strijd. Voornaamste slachtoffer was Groot-Brittannië die we nooit meer vooraan zouden terugzien. Valerie hield in het fietsen en lopen knap stand en hield België in te top vijf net na Nederland waar een verbluffen Kingma als tweede de fakkel aan haar teamgenoot doorgaf.

Van Riel toont zich sterk dag na zware val

Voor de Hammers werd het even afwachten hoe Marten Van Riel zijn nacht zou doorkomen nadat hij zaterdag ten val was gekomen. Van Riel ondervond echter niet al te veel last en bleef constant in de kopgroef van zeven meedraaien (op de geleende fiets van Tommy Zafares). België bleef dus nog steeds op medaillekoers waarin de Verenigde Staten ook geen rol van betekenis meer speelden.

Claire Michel stelt orde op zaken

Claire Michel kwam als derde Hammer aan de beurt. Als tweede dook ze het water in. Enkele atletes ging haar in die 350 meter voorbij maar na een snelle wissel en dankzij haar sterke fietsbenen kon ze die kloof al vrij snel terug dichten. Een kopgroep kwam de wissel binnen en daarin kozen meteen Frankrijk (Beaugrand) en Duitsland (Lindemann) het hazenpad. Michel zette zich aan de kop van de groep tijdens het lopen en kon de achterstand tot op enkele seconden beperken.

Geens pech in beide wissels

Luis en Nieschlag moesten het werk van hun team afwerken als slotatleten en dat deden de Fransman en de Duitser voortreffelijk. Na een snel zwemnummer sloegen beide mannen op de fiets de handen in elkaar en kwamen met een comfortabele voorsprong op de rest de wisselzone binnen. Ondertussen had Jelle Geens in de achtervolgende groep de rol moeten lossen. Een mindere wissel waarin hij enkele secondes verloor bij het uitdoen van zijn wetsuit werden hem fataal. Toen hij daarna ook niet meteen in zijn fietsschoenen raakte in de fiets was het viertal voor hem gaan vliegen en zo de mogelijke bronzen medaille ook. Snelle Jelle zette nog alles op alles in de slotrun maar meer dan de zevende plaats zat er niet meer in net voor Nederland.

Frankrijk andermaal wereldkampioen, Duitsland in extase

Ondertussen kon het thuispubliek luidop dromen van een gouden medaille. Bij de doorkomst op anderhalve kilometer van het einde zat het tweetal Luis-Nieschlag nog altijd bij elkaar en onder een overdonderd applaus begonnen ze aan de laatste loopronde. Daarin toonde Vincent Luis zich oppermachtig en schonk zo Frankrijk voor het tweede jaar op een rij de wereldtitel. Zilver ging naar thuisland Duitsland en de Australiërs mochten als derde mee op het podium.

Jelle Geens was zwaar ontgoocheld maar meteen was het team daar op hem op te vangen. Ondanks deze gemiste kans bewijzen de Belgian Hammers dat hun bronzen medaille op het EK in Glasgow vorig geen toevalstreffer was en wie weet wat kunnen ze volgend jaar in Tokyo bereiken wanneer alles perfect verloopt.