Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers door de grote poort: zilver in Ironman Klagenfurt
Stenn Goetstouwers werd knap tweede in Ironman Klagenfurt in 2019 (foto: Ironman)
Nieuws

Stenn Goetstouwers door de grote poort: zilver in Ironman Klagenfurt

Stenn Goetstouwers heeft een fantastisch resultaat neergezet in de Ironman Frankfurt. De Tank van Wuustwezel pakte een voor velen verrassende tweede plaats in Oostenrijk, maar hij is al een hele tijd in vorm. De poulain van Marc Herremans bewees dat al met een klinkende zege in de 111 triatlon van Bilzen en een podiumplaats in de 70.3 Ironman Luxemburg.

Zes seconden voor Plese

Stenn moest in de slotfase nog diepgaan om David Plese af te houden. Die werd uiteindelijk op zes seconden derde. Stenn vierde zijn tweede plaats als een overwinning en dat mocht ook wel na zo’n fantastische wedstrijd. Aan winnaar Daniel Baekkegard was zondag niks te doen. De Deen stormde in 8u14’26 naar een verdiende overwinning.

Nog maar tweede Ironman

Goetstouwers deelde zijn wedstrijd goed in en pakte de tweede plaats in 8u25’53. Zes seconden later kwam David Plese als derde binnen. Het was nog maar de tweede Ironman uit de carriere van Stenn. De Tank van Wuustwezel werd eind 2018 al knap dertiende bij zijn debuut in de Ironman Arizona.

Marc Herremans: “Mooie carriere voor zich”

Stenn kregen we nog niet te pakken, maar zijn coach Marc Herremans was in de wolken. “Toen hij nog jong was in de groep van Thijs (Ribbens), Marten (Van Riel) en Stijn (Noenes) zeiden we altijd “Stenn, gij zijt onze man voor de lange afstand”. Dat blijkt te kloppen,” lacht een trotse Marc. “Hij is met zijn 27 nog heel jong voor Ironman en hij heeft nog veel progressiemarge, denk ik. Ik denk dat het op zijn 27 een heel mooi en toch wel beetje intern verwacht resultaat is. Hopelijk de start van een mooie Ironman carrière,” aldus Marc Herremans.

Daniela Ryf onklopbaar

Bij de vrouwen was wereldkampioene Daniela Ryf weer onklopbaar. De Zwitserse won in 8u52’20. Bianca Steurer werd tweede in 9u18’55 op meer dan 26 minuten. De derde plaats was voor de Finse Haini Hartikanen.