Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Valerie Van Hauwaert zevende in 70.3 IM Jonkoping en beste age grouper
Nieuws

Valerie Van Hauwaert zevende in 70.3 IM Jonkoping en beste age grouper

Valerie Van Hauwaert, triatlete van het Marmotta Triatlon Team en ploeggenote van Ironman topper Tine Deckers, heeft zondag in het Zweedse Jonkoping een knappe zevende plaats behaald in de 70.3 Ironman. Valerie zette de snelste tijd neer van alle age groupers en pakte samen met nog een paar Belgische triatleten als eerste een slot voor het WK 70.3 in Nieuw-Zeeland in 2020.

“WK in Nieuw-Zeeland hoofddoel 2020”

“De 70.3 Ironman van Jonkoping is super geslaagd,” vertelt Valerie. “Mijn zwemmen was matig. Het was ijskoud en we moesten starten in de regen. Op de fiets heb ik dan geknald in een prachtig Zweeds decor, waar wel een stevige wind stond. En nadien heb ik nog eens alles gegeven op een heuvelend loop parcours. ”

Met een eindtijd van 4u48 was Valerie de allersnelste age group vrouw en ze zette ook de zevende tijd overall neer tussen de pro’s. “Als kers op de taart kreeg ik mijn slot voor het WK 70.3 Ironman van 2020. En dus wordt Nieuw-Zeeland volgend jaar mijn nieuwe grote doel,” aldus Valerie.

Charlotte Verhaegen (links) en Valerie Van Hauwaert (rechts)

Topprestaties Belgische vrouwen

Ze was niet de enige straffe Belgische triatlete. Op het podium van de F40 kreeg Valerie het gezelschap van Annick De Pooter, die derde werd. Ook de Trinity-triatlete pakte haar slot voor Nieuw-Zeeland. En ook bij de F55 dames was er Belgische winst voor een sterke Nancy Obreno. De triatlete uit Knokke-Heist won haar categorie met elf minuten voorsprong in 5u36’39.

Charlotte Verhaegen werd vijfde bij de F25 in 5u02’39 en mag ook naar het WK in Nieuw-Zeeland in 2020. Kaya Baillu werd achtste bij de F30 en Sharon Dejonghe tiende. Vanessa Cuyvers pakte de negende plaats bij de F35. Bij de F50 was er een knappe zesde plaats van onze Yolanda Witteveen van 3athlon.be partner BAIK in Nossegem. Ze is overigens dringend op zoek naar een fietsmechanieker, mocht je interesse hebben, wend je dan tot de website van de Cannondale conceptstore.

3 broers Vander Mast over de streep

Bij de mannen was Wouter Vander Mast de beste Belg. Hij werd 15de bij de age groupers en pakte de derde plaats bij de M30 in 4u25’36. Ook zijn twee broers stonden mee aan de start in Zweden. Kristian Vander Mast kwam na 5u16’12 over de streep. Oudste broer Hans Vander Mast finishte in 5u24’14. In de M30 categorie pakte Nick Raeymaekers de 4de plaats in 4u29’15.