Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Discussie na Baekkegard’s viering Ironman Klagenfurt, beste Belgische age groupers
Nieuws

Discussie na Baekkegard’s viering Ironman Klagenfurt, beste Belgische age groupers

De Deense triatleet Daniel Baekkegard behaalde zondag de grootste zege uit zijn nog heel prille carriere. Lang heeft de 23-jarige Ironman-winnaar er niet van kunnen genieten want maandag stond hij in het centrum van een social media storm aan negatieve reacties op zijn finish-viering. Maak voor jezelf maar uit of het er echt over was. En onder het filmpje vind je de resultaten van de beste Belgische age groupers, want naast Stenn Goetstouwers deden ook onze niet-pro’s het uitstekend in Klagenfurt.

Honderden opmerkingen kwamen er op bovenstaand filmpje, gaande van arrogant en over-the-top tot “Ik hoop dat hij smelt in de zon in Kona”… Ook op Slowtwitch regende het afwijzende reacties en werd hij vergeleken met Conor McGregor. Wij zien vooral een heel jonge atleet, die tot het uiterste is gegaan, zijn emoties volop uiten. Niks mis mee… Maar we zijn ook benieuwd naar jullie reacties.

Kris Vermeiren naar Hawaii

Bovenstaande doet overigens niks af aan de fantastische prestatie van de jonge Deen, die onze Tank van Wuustwezel Stenn Goetstouwers klopte. Maar ook andere Belgen deden het goed. Zo pakte Alain Schutjes een 3de plaats bij de M45 in 9u31’35. Dat was iets trager dan Dieter Debruyne, die de snelste Belgische age grouper was en in 9u17’53 de 8ste plaats pakte bij de M35. Hij werd gevolgd door Kris Vermeiren die in 9u24’32 over de streep kwam, goed voor een zesde plaats bij de M40 en een ticket voor Hawaii, dat Kris graag in ontvangst nam.

Ook Johan Mensaert kwam met een 7de plaats bij de M55 (10u53’47) in aanmerking voor een slot voor Kona, maar hij liet de kans deze keer aan zich voorbijgaan. Zijn dochter Charlotte werd zesde bij de F25 in 10u26’42. Nog bij de vrouwen was er een vijfde plaats, op karakter, van Inge Coeck. De mama van Charlotte Deldaele werd vijfde bij de F50 in 12u11’14. Bij de mannen werd Mark Knaeps vierde bij de M60 in 11u00’11 en Gilles Samyn pakte de vijfde plaats bij de M65 in 15u08’50.