Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers: “Ik ben er nog niet goed van… ik wou gewoon onder 3 uur lopen”
Stenn Goetstouwers (l) als tweede op podium in Klagenfurt (foto: Ironman)
Nieuws

Stenn Goetstouwers: “Ik ben er nog niet goed van… ik wou gewoon onder 3 uur lopen”

Met een tweede plaats in zijn tweede volledige Ironman triatlon uit zijn carriere was Stenn Goetstouwers zondag compleet in de wolken in Klagenfurt. Wij kregen de Tank van Wuustwezel rond 23 uur te pakken in Oostenrijk en zelfs toen nog kon hij het niet helemaal bevatten. “Ik ben er zelf nog niet goed van. Het originele plan was om na mijn 3u40 marathon in Arizona vorig jaar, deze keer onder de drie uur te blijven op de marathon. En plots begon ik een aantal atleten in te halen…”

Nieuw, nog zwaarder fietsparcours

De Ironman Klagenfurt zal altijd synoniem blijven met die andere Belgische triatlontopper Marino Vanhoenacker. Van hem wisten we al dat het een bijzonder mooie wedstrijd is. Maar dit jaar werd het fietsparcours aangepast. “En was het volgens mij nog zwaarder,” reageert Stenn. “Maar ik heb een verstandige race gereden en mijn eigen tempo gezocht. Vorig jaar in Arizona was ik niet tevreden van mijn 3u40 marathontijd. Deze keer mikten we op een marathon onder de drie uur en dus mocht ik me niet opblazen op de fiets.”

“Onweer was welgekomen verkoeling”

“Ik zat in de achtervolgende groep op leiders Lukasz Wojt en Daniel Baekkegard. Na 120 km kwam Kristian Hogenhaug erbij en die had nog een stevige versnelling in huis. Ik heb toen wijselijk besloten om hem niet te volgen. Dat bleek de juiste beslissing want Hogenhaug heeft de finish uiteindelijk niet gehaald. In de slotfase van het fietsen brak er nog een stevig onweer los. Voor mij was het een welgekomen verfrissing al hadden anderen het er lastig mee.”

“Eigen tempo blijven lopen”

Stenn kwam als vierde van de fiets op iets meer dan negen minuten van Lukasz Wojt. “De benen voelden meteen goed in de marathon en ik kon een constant goed tempo lopen,” legt de Tank uit. “Er kwamen nog rappe mannen voorbij, zoals Ivan Tutukin, maar ik pakte hem nog terug en in de slotfas ging ik ook voorbij aan Plese en aan Wojt. Ik kon nauwelijks geloven dat ik in tweede positie liep. Plese kwam uiteindelijk nog dicht, maar tot een echte spurt is het niet gekomen. Ik wist dat de tweede plaats binnen was.”

“Ik ben er nog niet goed van”

Een tweede plaats in nog maar zijn tweede Ironman en schoon volk achter zich gelaten. Stenn mag terecht blij zijn. “Ik ben er nog altijd niet goed van”, lacht Stenn. “Ik vind het vooral straf wie ik hier allemaal geklopt heb, daar zitten toch wat grote namen tussen. Daniel Baekkegard was vandaag een klasse te sterk. Dat is een toptalent, hé, die is nog maar 23 jaar.”

“Ik zou niet twijfelen voor slot”

“Achteraf vertelde Daniel mij dat hij niet van de hitte houdt en dat hij nog niet zeker wist of hij zijn slot voor Hawaii zou pakken, maar ondertussen liet hij weten toch zijn kwalificatie te verzilveren. Stel je voor… Ik had niet getwijfeld hoor. Je derde volledige triatlon in Hawaii doen, dat zou nog wat zijn, maar het zal voor een volgende keer zijn” aldus een blije Stenn Goetstouwers, die we op 4 augustus aan het werk zien in de 111 triatlon van Jabbeke.