Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lucky Berlage wint Chtriman 226 op een zondag gedomineerd door Belgen.
Foto's Chtriman
Duathlon

Lucky Berlage wint Chtriman 226 op een zondag gedomineerd door Belgen.

Door het vele nieuws die we afgelopen dagen, zeg maar weken te verwerken kregen liet het artikel over de Chrtiman even op zich wachten. Het werd die 30ste juni in het Franse Gravelines een nooit gezien succes voor ons Belgenland. In de vier wedstrijden die op zondag gepland stonden gingen met liefst 8! podiumplaatsen naar onze landgenoten. Uitschieters waren er met Lucky Berlage die de 226 of beter de volledige triatlon op zijn naam schreef, in de LD Duatlon ging de zege naar Cedric Callewaert.

Berlage ontbindt zijn duivels na het zwemmen

In het zwemmen moest Lucky Berlage in 226 Triathlon nog vijf atleten voor zich dulden maar daarna kon zijn show beginnen. Op de fiets ging hij zoals gewoonlijk opnieuw als een gek tekeer en haalde hij een voor een zijn concurrenten in. De Fransmannen en Rinus Holvoet (die als vijfde uit het water kwam) wisten waarschijnlijk niet wat ze meemaakten toen Lucky hen voorbijstak en van aansluiten was dan ook geen sprake. Eenmaal de loopschoepen aangetrokken ging Berlage verder op zijn elan en naast de snelste fietstijd tekende hij ook voor de snelste marathontijd waardoor hij op een logische manier de wedstrijd naar zijn hand zette in een eindtijd van 09:05:56 en had daarmee een voorsprong van bijna 18 minuten op zijn eerste belager.

Adi Wets mee op het podium

Met Adi Wets was het feest op de volledige triathlon voor ons land helemaal compleet. Nadat hij als 52ste uit het water kwam begon Wets aan een indrukwekkende inhaalrace wat hem bij het ingaan van de afsluitende marathon tot in de top 5 bracht. In de laatste 42km lopen knokte hij zich naar het podium en werd na Berlage tweede. Kristof Stubbe kwam eveneens sterk opzetten en werd als vijfde de derde Belg in de top vijf.

Belgisch Podium op de LD Duatlon

De triatleten deden het al schitterend maar de duatleten gingen nog een stapje verder door het volledige podium in te nemen. Meer zelf, In de top 10 waren, muitende de negende plaats, enkel maar Belgen terug te vinden. Dankij zijn snelle loopbenen haalde Cedric Callewaert het voor Stef Verhaeren en Diederik Derijcke. Callewaert sprong als eerste op de fiets maar daar zag Verhaeren terugkomen. Het tweetal kwam samen de wissel binnen met een kleine bonus op Diederik Derijcke. Uiteindelijk toonde Callewaert zich opnieuw de snelste loper en haalde het zo voor Verhaeren en Derijcke. Carlos Coysman en Robby De Rycke vervolledigden de Belgische top 5.

Winst voor Jan Vanallemeersch, Arne Devliegher tweede.

Ook stond er met de 113 een halve triathlon op het programma in Noord-Frankrijk. Arne Devlieger was er titelverdediger maar moest zich in een secondespel de meerderen erkennen in de Fransman Antoine Perche. De twee losten elkaar voor de hele wedstrijd voor geen vin. Beide heren kwamen samen uit het water rond de 15de plaats en raapten zo samen op de fiets bijna het hele pak op en doken zo in de kopgroep van 5 de wisselzone binnen om zich klaar te maken voor de halve marathon. Daarin was Perch de sterkste en haalde het met een twintigtal seconden voor Devliegher. Joris Buyl kwam enkele minuten later als derde over de streep.

Met de swimbike stond er nog een vierde wedstrijd op het programma en daar zorgde Jan Vanallemeersch voor een 3 op 4 voor ons land. Als vierde kwam hij uit het water maar met een sterk fietsnummer schonk hij zichzelf de zege.