Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Joachim Wera en Katrien Maes halen hun gram in eigen huis
Foto's Lieven Rowies
Nieuws

Joachim Wera en Katrien Maes halen hun gram in eigen huis

In Aalst stond voor het eerst de sprinttriatlon op het programma. In en rond sportdomein Schotte konden de atleten zich uitleven over 750 meter zwemmen in de Dender, 21km fiets in en rond Aalst en Erembodegem en nog eens 5km lopen rond het nieuwe triatlon epicentrum. Joachim Wera en Katrien Maes schonken hun thuisclub 3PT-Solidpharma, die samen met atletiekclub Alva instond voor de organisatie, meteen een mooi geschenk door de eerste editie op hun naam te schrijven

beklijvende eindsprint bij heren

Joachim Wera kwam met een kleine bonus op 3PT-teamgenoot Brecht Van Vooren uit de Dender maar al snel vormden de twee het leidersduo die de wedstrijd zouden bepalen. Samen kwamen ze de wisselzone binnen na het fietsen en tot 4950 meter zouden ze samen beginnen aan de laatste rechte lijn. De twee losten elkaar voor geen vin maar Joachim Wera beschikte over het snelste eindschot en bezorgde zo zijn nieuwe team wel een heel bijzondere overwinning in eigen huis. Brecht Van Vooren moest volledig moegestreden tevreden zijn met de twee plaats. Na het tweetal mocht nog een derde atleet de 3PT-brigade mee op het podium: Brecht De Smedt op drie. De thuisclub maakte er in Aalst overigens een volledig feest van want de top 6 werd volledig bezet door Solid-Pharma.

Katrien Maes van begin tot eind solo

Bij de dames was de strijd om de zege minder spannend. Katrien Maes duldde geen tegenstand en ging al van bij het zwemmen aan de leiding. In het fietsen bouwde ze haar voorsprong verder uit en kon zo met een gerust moed beginnen aan de laatste 5km lopen. Zo schonk ze haar team een perfecte 2 op 2 in Aalst. Jonie Vanhoutte kwam als vijfde uit het water maar zette in het fietsen en lopen de scheven situatie recht en was zelf een overtuigende tweede. Shelsea Weyn, ook 3PT-atlete, mocht als derde mee op het podium.