Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lukas Bosmans pakt uit met sterk fietsnummer en wint in Aarschot
Nieuws

Lukas Bosmans pakt uit met sterk fietsnummer en wint in Aarschot

Lukas Bosmans heeft zondag de Hageland Powertriatlon gewonnen, een triatlon over de 1/3de afstand. In de slotmanche van de Tri Nations Cup (met Bonn in Duitsland en Oud-Gastel in Nederland als overige wedstrijden) pakte ‘Bossie’ uit met een sterk fietsnummer. Hij zette de concurrentie op minuten en liep vervolgens vlot naar een verdiende overwinning.

De triatleet van TDL-Forsite had op voorhand gemikt op een plaats in de top-5, maar Lukas zit in de vorm van zijn leven. De eerste helft van het triatlonseizoen liet hij wat aan zich voorbijgaan omdat hij focuste op de marathon. Maar ondertussen is Lukas weer top. Hij verloor net geen drie minuten in het zwemmen op Thomas Jurgens, die halfweg de 60 km fietsen pech had en uit de wedstrijd verdween.

Sterke fietsproef van Bosmans

Lukas rukte op de fiets op naar de leidersplaats en stoomde stevig door. Hij wisselde als eerste, maar kreeg in het lopen de jonge Yorben Verboven achter zich aan. Zowel Lukas als Yorben hielden tijdens de 15 km lopen hetzelfde snelle tempo aan zodat het gat niet kleiner werd. Lukas won in 2u46’39.

Yorben Verboven werd knap tweede op drie minuten van Bosmans. De jonge KTT-atleet kwam na 2u49’44 binnen. Bart Borghs had nog eens een goeie triatlon in de benen zondag en pakte de derde plaats in 2u52’48. Hij klopte met een handvol seconden Laurens Verluyten voor het podium. Ruben Geys werd dertiende en pakte de eindzege in de Tri Nations Cup.

Deborah Ghyselen wint bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Deborah Ghyselen, die het haalde van een sterke Elke Dom. De specialiste van de lange afstand deelde haar wedstrijd goed in. Ze moest na het zwemmen wel in achtervolging op Estelle De Groot en Kristel Imbo, maar op de fiets nam ze de leiding in handen. In de tweede helft van het fietsonderdeel zag ze Deborah Ghyselen terugkomen.

Duatlete Deborah Ghyselen liep sterk en won de Hageland Powertriatlon in 3u17’08. Elke Dom werd tweede in 18’58, een mooie prestatie voor de triatlete die meer in Italie en Monaco te vinden is dan in Belgie. Ze is geen veelwinnares maar bewees op de lange afstand al een paar keer haar kunnen. Kristel Imbo liep in 3u20’35 naar de derde plaats, nadat ze twee weken geleden ook al de sprinttriatlon van Vilvoorde won. Evelyn Bosch werd vierde in 3u22’45.

Deborah: “Niet opgebrand op de fiets”

Deborah Ghyselen was tevreden met haar overwinning. “Het was een mooie wedstrijd, maar wel een pittig parcours,” vertelt Deborah. “Ik heb me wat ingehouden in het fietsen, zodat ik niet opgebrand zou zijn. En dat had resultaat, want ik heb nog eens een goeie run kunnen lopen ook,” aldus Deborah, die ook al in de triatlon van Stein vorige week op het podium stond.

Sprint voor Stef Corthouts en Hanne Peeters

In de Hageland Plastriatlon, de wedstrijd over de sprintafstand, ging de overwinning naar Stef Corthouts voor Alexander Wayaffe en Milan Leys. Bij de vrouwen was Hanne Peeters voor eigen volk de beste voor Karolien Weuts en Margot Moerman.