Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach blijft overeind in Latem, Jolien Vermeylen wint opnieuw
Tim Brydenbach wint in Latem 2019 (foto: Johan Tack)
Nieuws

Tim Brydenbach blijft overeind in Latem, Jolien Vermeylen wint opnieuw

Na 13 jaar afwezigheid stond opnieuw de triatlon van Sint-Martens-Latem op het programma. Onder grote publieke belangstelling verzamelden heel wat toppers aan de oevers van de Leie.  Bij de mannen bewees Brydenbach zijn groeiende form en kaapte voor de ogen van zijn trotse voorzitter de overwinning weg. Bij de dames was Jolien Vermeylen de primus in deze stayerwedstrijd.

LTTD voert de forcing

Bij de mannen vormde zich na het zwemmen al snel een kopgroep van zeven met daarbij vijf lieden van de LTTD brigade. Het was wel SMO-man Joris Bassle die als eerste uit het water kwam voor Kjel De Hertog en Simon Folens maar vlak daarna kwam ook het kwartet Vandenbroucke – Mets – Brydenbach – Naeyaert. Kasper Lagae en Jasper Sabbe misten maar net de aansluituing en zouden later in de tweede groep moeten strijden om de ereplaatsen. 

Valpartij Vandenbroucke, Folens slachtoffer

Sven Vandenbroucke valt, ploegmaats blijven overeind in Latem (foto: Johan Tack)

Bij de passage op het einde van de eerste ronde ging het wel helemaal fout in de kopgroep. Sven Vandenbroucke ging als een gek de 90° bocht op de kasseien in maar kwam daarbij in de nadars terecht. Kjel De Hertog kon hem nog net ontwijken maar daarna moesten enkele atleten voet aan grond zetten. Belangrijk tijdsverlies maar vooral Simon Folens was het grootste slachtoffer die bij het oponthoud met kettingproblemen te maken kreeg en zo de aansluiting met de kopgroep verloor. Vandenbroucke kon samen met Mets alsnog terug de aansluiting maken met de kop waar Basslé het met de vijf van LTTD zou moeten uitvechten in de afsluitende 10km lopen.

Drie op een rij voor Brydenbach

Podium mannen in Latem (foto: Johan Tack)

Halverwege het lopen leken ze in Latem op een tweestrijd af te stevenen tussen teamgenoten Brydenbach en Naeyaert. Basslé en Vanenbroucke volgden even verderop. Bij Naeyaert was deze wedstrijd misschien wel die ene te veel en hij moest de rol lossen. Nadat hij in maart nog zijn sleutelbeen brak , bewees Tim Brydenbach helemaal terug te zijn. Het was al zijn derde zege op rij na winst in Brecht en Retie vorige week. Naeyaert zag Joris Bassle (tweede) en Sven Vandenbroucke (derde) hem in laatste instantie nog voorbij steken en viel zo net naast het podium.

Jolien Vermeylen soleert naar zege

Jolien Vermeylen blij met zege in Latem 2019 (foto: Johan Tack)

Bij de dames stond er geen maat op Jolien Vermeylen. Als eerste kwam ze uit het water en die plaats zou ze niet meer afstaan. Alleen op de fiets maakte Katrien Maes het nog spannend. De winnares van Aalst (op zaterdag!) kwam tot op enkele secondes van Vermeylen maar eenmaal de loopschoenen aan moest ze de ATRIAC-atlete alweer laten gaan.

Podium vrouwen Latem (foto: Johan Tack)

Jolien Vermeylen soleerde zo naar een knappe zege en was daar enorm tevreden mee. Katrien Maes werd een mooie tweede en haalde zo twee podiumplaatsen op twee dagen. In een spannende strijd om plaats drie toonde Britt Heirman zich de sterkste en hield zo Lore Vanclooster van het podium.

Uitslagen Latem 2019