Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nico De Neef en ‘Ultrakid’ Johannes vervolledigen eerste kwarttriatlon
Nieuws

Nico De Neef en ‘Ultrakid’ Johannes vervolledigen eerste kwarttriatlon

Johannes ‘Ultrakid‘ Balbaert en triatleet Nico De Neef hebben zondag hun eerste kwarttriatlon vervolledigd in Sint-Martens-Latem. Het was de eerste etappe in hun traject richting The Ultraman Challenge in Israel, een ultra-triatlon waar Nico De Neef eerder dit jaar derde werd. Het nieuwe doel is om de TUC in Israel in 2020 samen met Johannes af te werken. De eerste test in Sint-Martens-Latem was alvast geslaagd.

Nico en Johannes kwamen na 3u27’46 als 166ste over de streep en lieten nog een aantal triatleten achter zich. In de 1.500 meter zwemmen gaat Johannes mee in een bellyak, een soort kajak waarin je op je buik gaat liggen en je met je armen kan peddelen. Johannes en Nico deden 34’25 over de 1.000 meter zwemmen. “Het zwemmen ging top en ook Johannes deed het goed, al kreeg hij wel wat water binnen,” vertelt Nico.

Daarna volgde het zwaarste onderdeel: de 40 km fietsen op een technisch parcours. Met 1u42’51 was het duidelijk het langste onderdeel voor de twee. “Het fietsen is volmondig het lastigste onderdeel van de drie voor ons,” legt Nico uit. “Ik zit nog niet ergonomisch en dit is ook nog niet het sportmodel waarmee we in Israel willen deelnemen. We hadden ook te weinig bar in de banden en alles samen woog het toch 130 kilo.”

In de 10 km lopen ging het vlot. Nico duwde tijdens het lopen Johannes voort en na 1u04 kwamen ze samen over de streep. “We haalden toch zo’n 5’10 per kilometer en daar was ik best tevreden mee. Onderweg hebben we nog pech gehad omdat op de verkeersheuvels de voetsteuntjes los kwamen. Daar hebben we zo’n tien minuten mee verloren.”

“In de laatste drie kilometers hebben we Johannes nog even moeten sonderen. Hij had, als een echte triatleet, veel gedronken en ook in het zwemmen wel wat water binnengekregen. Zo zie je maar, dat luisteren naar het lichaam primeert. Maar alles bij elkaar was het een topbeleving voor ons,” aldus Nico.

Het aantal partners voor het project blijft toenemen. En Johannes en Nico kijken uit naar het sportmodel van hun aangepaste fiets, die besteld is met dank aan Attentia. Maar via de website Ultrakid.be kan je zelf ook nog je steentje bijdragen…