Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys: “Gebrek aan fietssnelheid oplossen voor EK Challenge in Almere”
Ruben Geys in 2019 eindwinnaar van de Triathlon Nations Cup (foto: Ann Denayer)
Nieuws

Ruben Geys: “Gebrek aan fietssnelheid oplossen voor EK Challenge in Almere”

Ruben Geys schreef zondag in Aarschot de eerste Tri Nations Cup op zijn naam. Over de drie 1/3de triatlons van Bonn, Oud-Gastel en Aarschot zette de triatleet van het Itzu Triteam de beste tijd neer. Maar Ruben houdt er een dubbel gevoel aan over. “Mijn fietsen was ondermaats. En het ligt niet aan de benen. Dus is er nog werk om het gebrek aan fietssnelheid op te lossen voor mijn hoofddoel van 2019: de volledige van Almere…”

“Eerste bij de dames”

Gelukkig verliest de Balenaar er zijn gevoel voor humor niet bij. “Ze hebben mij in Aarschot de verkeerde beker meegegeven. Kijk maar, hier staat: ‘Dames’. Dus denk ik dat ik de beste dame ben,” lacht Ruben. Hij bespreekt de drie wedstrijden als voer voor hardrijders. “Het zijn drie mooie wedstrijden met een selectief parcours. Bonn is 4 km zwemmen maar gelukkig stroomafwaarts. Ik heb er 25 minuten gezwommen op 4 km, dat is een nieuw PR. Fietsen is vrij pittig en het lopen vlak. Oud-Gastel is ook mooi. Fietsen is als Almere, winderig en vlak. En het lopen is iets minder dan 15 km.”

“Het ligt niet aan de benen

“In Aarschot was het stevig zwemmen, al hebben ze het nu ingekort naar 1500 meter. Naar mijn gevoel was het nog iets korter. Het zwemmen was ok. En het fietsen was er voor mij echt ondermaats. Ik heb zeer veel tijd verloren in het fietsen. Ligt het aan het materiaal? We moeten nog eens zeer goed kijken naar waar het aan kan liggen. Momenteel ligt het niet aan de benen maar wel aan iets technisch wat niet juist zit, denk ik. Het lopen was nog vrij goed, maar de ‘moral’ zat diep in de schoenen.”

“Nog twaalf minuten over”

Ondanks de mindere prestatie in Aarschot pakte hij toch de eindzege in de Nations Cup. “Ik had niet veel ‘goesting’ om door te lopen, maar ik had een mooie vijftien minuten voorsprong. Nu had ik nog 11, 12 minuten voorsprong en dat was voldoende om deze beker mee naar huis te nemen. Opdracht volbracht,” legt Ruben uit.

“Gebrek aan fietssnelheid oplossen”

Vanaf nu gaat de focus van Ruben naar het hoofddoel van het seizoen. “Ik ben nu op zoek naar een goeie halve triatlon. Ik heb tot hier alleen maar 1/3de afstanden gedaan. Midden augustus wil ik een halve doen en half september volgt dan de volledige triatlon Almere, om daar het Europees kampioenschap mee te betwisten. Ik hoop dat we snel een oplossing vinden voor het gebrek aan fietssnelheid,” aldus Ruben.