Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwe datums Challenge Geraardsbergen en Xterra Namen, allebei rolling start
Groot triatlonfeest op de Markt in Geraardsbergen tijdens de Challenge (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Nieuwe datums Challenge Geraardsbergen en Xterra Namen, allebei rolling start

Twee grote internationale triatlonwedstrijden in Belgie hebben hun datum voor 2020 bekendgemaakt. Challenge Geraardsbergen schuift een week naar voor en organiseert de internationale halve triatlon op zondag 7 juni 2020, exact een week na The Championship. De Xterra Belgium kiest in 2020 voor zaterdag 13 juni 2020. Nieuw in de Maas aan de voet van de Citadel van Namen is een rolling start, net zoals Geraardsbergen.

In veel reacties op het overlijden van de Duitse triatleet in de Bodensee Megathlon eerder deze week werd er al gerefereerd aan het hogere comfort en veiligheid van de rolling start bij het zwemmen. Bij een massastart duiken honderden triatleten samen in het water en zeker in de beginfase en aan de boeien zorgt dat voor een wasmachine effect.

Meer comfort in rolling start

Bij een rolling start gaan de triatleten een voor een of in kleine groepjes te water en dat zorgt voor een vrijer gevoel tijdens het zwemmen. In de Challenge Geraardsbergen wordt de rolling start al langer succesvol toegepast. Nu kiezen ze ook in Namen voor dit principe en komen ze tegemoet aan de vraag van veel triatleten.

Geraardsbergen eerste kwalificatie race

Beide wedstrijden zijn in hun discipline de grootste internationale races in België. De Challenge Geraardsbergen was dit jaar volledig uitverkocht en in combinatie met het Belgisch kampioenschap halve triatlon kreeg de wedstrijd op en rond De Muur een uitstekend deelnemersveld. Dat zou in 2020 ook het geval kunnen zijn, want een week na The Championship in Samorin wordt de Skoda Challenge Geraardsbergen de eerste kwalificatiewedstrijd voor het officieuze WK halve triatlon in 2021.

Xterra Namen breidt verder uit

Ook de Xterra Belgium op en rond de Citadel in Namen blijft groeien en organisatoren Florian Badoux en Dennis Detinne beloven in 2020 nog meer spektakel. Zo komt er op 13 juni 2020 voor de jongere deelnemers en de pure recreanten een supersprint en er komen ook een paar crossduatlons bij. De inschrijvingen zijn al geopend.