Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bink, Bedankt! Einde van grootse triatloncarriere van Marino Vanhoenacker
Marino Vanhoenacker in Hawaii in 2015 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Bink, Bedankt! Einde van grootse triatloncarriere van Marino Vanhoenacker

Marino Vanhoenacker heeft op vrijdagmiddag 19 juli zijn einde van de triatlonsport aangekondigd, uitgerekend op zijn verjaardag. Het zat er al een paar dagen aan te komen. Bink was op social media aan het terugblikken op zijn mooiste zeges en had al aangekondigd dat er op 19 juli een speciale boodschap zou komen: het einde van een grootste triatloncarriere die 22 jaar duurde en hem 17 Ironman overwinningen opleverde.

Bink is vrijdag 43 jaar geworden en greep die verjaardag aan om het einde van zijn topsportcarriere aan te kondigen. Eerder dit jaar had hij al gezegd dat hij zelf wou kiezen wanneer hij ermee zou stoppen. Had hij aan het begin van het jaar nog de ambitie om de oudste Ironman winnaar ter wereld te worden, dan kreeg hij het de laatste weken steeds moeilijker om de motivatie terug te vinden. Zijn opgave in de Ironman Ierland was al een veeg teken aan de wand.

“Kon me nog moeilijk motiveren”

“Het is al een maand of zes dat het me echt moeilijk valt om nog te motiveren, om nog af te zien en mezelf nog te pijnigen,” vertelt Bink in een interview met Focus WTV. “Ik dacht eerst, ik doe Jabbeke nog mee en probeer er daar een afscheid en een show van te maken. Maar we zijn twee weken verder… Een showman ben ik niet, het voelt niet goed en het heeft ook geen zin om naar Jabbeke te gaan en vijfde of zesde te worden. Als ik gewoon eerlijk ben, ga ik gewoon nu stoppen en naar Jabbeke gaan om het startschot te geven.”

Bekijk hier het volledige interview met Marino op Focus WTV.

In 22 jaar topsport is Marino een van de succesvolste Belgische triatleten aller tijden geworden. Begonnen als duatleet tegen onder andere Jurgen Dereere en Benny Vansteelant zette Bink al snel de stap naar triatlon. Begin deze eeuw merkte hij dat zijn kwaliteiten vooral op de lange afstand lagen. In 2005 pakte hij zijn eerste Ironman overwinning in Florida en nadien zouden er nog 16 volgen, waarmee hij de meest succesvolle Ironman triatleet aller tijden is en de enige die op elk continent een Ironman won.

Bink, merci!

Ons rest maar 1 ding: Marino te bedanken voor al die mooie jaren! We hadden hem graag nog eens naar de overwinning in Jabbeke geschreeuwd, maar we hebben alle begrip voor zijn beslissing om nu te stoppen. En we gaan er op 4 augustus sowieso een feestje van maken in Jabbeke! Bink, merci! En gelukkige verjaardag, man!