Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Opnieuw blauwalg, triatlon Izegem wijkt tweede jaar op rij uit naar Harelbeke
Tim Van Hemel op weg naar goud in Izegem 2018 (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Opnieuw blauwalg, triatlon Izegem wijkt tweede jaar op rij uit naar Harelbeke

Voor het tweede jaar op rij zal er niet in het Izegemse kanaal gezwommen worden tijdens de Izegemse kwarttriatlon, een van de oudste triatlon wedstrijden van ons land. Er is opnieuw blauwalg vastgesteld en er heerst een zwemverbod in het kanaal Roeselare-Leie. Vorig jaar week EFC-ITC last minute uit naar De Gavers in Harelbeke en ook dit jaar zal er opnieuw apart gezwommen worden in De Gavers. EFC-ITC denkt ook aan een lange termijn oplossing.

“Zwemmen in De Gavers”

Al sinds 10 juli was het voor voorbijgangers duidelijk: er ligt een blauwgroene film op het water van het kanaal Roeselare-Leie. Officiele metingen bevestigen dat het om blauwalg gaat. En dat is slecht nieuws voor de Izegemse triatlonclub EFC-ITC. Vorig jaar moesten de organisatoren van de Izegemse kwarttriatlon last minute uitwijken naar De Gavers in Harelbeke. Dit jaar hakt EFC-ITC de knoop al vroeger door. “We gaan de wedstrijd opnieuw in twee knippen,” vertelt voorzitter Frank Bruyneel,” met het zwemmen in De Gavers in Harelbeke en het fietsen en lopen in Izegem.”

https://youtu.be/gUR1thgfMVg

“Definitieve oplossing in toekomst?”

“We hebben nog gekeken of er aan de kop van de vaart nog kon gezwommen worden, maar dat is ook niet mogelijk. En dus hebben we de knoop doorgehakt, al wachten we nog even op de definitieve goedkeuring en vergunningen om in De Gavers te mogen zwemmen. Logistiek is dat voor ons een extra uitdaging. We willen dan ook graag met de betrokken partijen bekijken om voor een lange termijn plan in de toekomst te gaan waarbij we zwemmen in Harelbeke en op de fiets een aanloopstrook krijgen naar Izegem,” aldus Frank.

De kwarttriatlon van Izegem vindt zoals elk jaar op 15 augustus plaats. Alle informatie over de wedstrijd vind je op de website van EFC-ITC Izegem.