Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hittegolf treft New York, een van de grootste triatlons in de VS mogelijk geannuleerd
Nieuws

Hittegolf treft New York, een van de grootste triatlons in de VS mogelijk geannuleerd

De triatlon van New York City wordt dit weekend mogelijk geannuleerd, zeker als het van de New Yorkse burgemeester de Blasio afhangt. Dit weekend worden er in New York temperaturen voorspeld tot 38 graden Celsius. Met ruim 5.000 deelnemers is de New York City triatlon een van de grootste triatlon races in de Verenigde Staten. De organisatoren wachten voorlopig nog even af.

Het was een opmerkelijke oproep van burgemeester Bill de Blasio donderdagochtend plaatselijke tijd. “Ik begrijp niet dat de organisatoren willen doorgaan met de triatlon op dit moment,” reageerde de burgemeester tijdens een persconferentie. Volgens de stad staat de veiligheid van de deelnemers voorop. In het verleden had de wedstrijd al te kampen met drie overlijdens, die telkens tijdens het zwemmen gebeurden.

De organisatoren houden ondertussen alle opties open. Een van de plannen zou zijn om de wedstrijd uit te stellen of volledig te annuleren. Maar er wordt vooral gekeken naar het inkorten van het looponderdeel, dat door Central Park gaat. Die beslissing wordt wellicht pas zaterdag of in het uiterste geval zondag gehouden vlak voor de wedstrijd.

Live verslag van de NY City triatlon 2018

Het was overigens vorig jaar ook erg warm in New York op 20 juli tijdens de New York City triatlon, maar toen werden er geen maatregelen genomen… In Europa kregen we onlangs ook met hoge temperaturen te maken, met gevolgen voor de triatleten. Zo werd de Ironman Nice in het fietsen en het lopen ingekort door de warmte (in combinatie met de luchtvervuiling boven de stad) en dat leverde al enorm veel reacties op.

Kapelle o/d Bos, Nisramont en Maredsous

In ons land zijn de temperaturen dit weekend veel aangenamer. Zondag wordt alweer een drukke triatlondag met onder andere de klassieker op 21 juli in Kapelle Op Den Bos, de Nisraman in Nisramont (combinatie van weg en offroad) en de Triathlon International Haute Meuse in Maredsous over de halve afstand. Internationaal is het in de nacht van zaterdag op zondag uitkijken naar de WTS in Edmonton en zondag de laatste keer Ironman Zwitserland in Zurich…