Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn achterna: Lopen op carbon met de Hoka One One Carbon X
Extra

Seppe Odeyn achterna: Lopen op carbon met de Hoka One One Carbon X

Seppe Odeyn was een van de allereerste atleten wereldwijd die het eerste prototype van de Hoka One One loopschoen met carbon plaat mocht testen. Maar nu is deze ook beschikbaar voor het grote publiek. De plaat van koolstofvezels zou je afzet versnellen zonder in te boeten op de kenmerkende demping van Hoka. De Hoka One One Carbon X is in twee kleuren verkrijgbaar, waarbij wij de old school Plein Air/Palace Blue kleurcombinatie enorm cool vinden. Hij is nu te verkrijgen bij Vedette Sport in Lier en bij Running Center in Brugge en Hulste.

Carbonplaat versnelt je afzet

De Carbon X is een high-performance schoen, ontworpen met Hoka’s meest innovatieve technologieën, en kenmerkt zich door een plaat van koolstofvezels die je naar voren stuwt en je afzet versnelt. Dit model is uitgevoerd met PROFLY X-schuim, het lichtste en veerkrachtigste schuim van Hoka. De Carbon X heeft een brede basis voor een stabiele, zachte en zeer responsieve loopervaring. Het lichte bovenstuk en de gestikte constructie zorgen voor de finishing touches. Hoka claimt dat de Carbon X de ultieme snelheidsduivel is.

Kenmerken:

  • Bovenstuk van enkelgelaagde mesh voor ventilatie bij de voorvoet
  • Gestikte versteviging biedt lichte lockdown fit voor de middenvoet
  • Tonginzet voorkomt verschuiving bij de wreef
  • Vroege Meta-Rocker-variant voor een snelle loopervaring met een explosieve afzet
  • Plaat van koolstofvezels met licht en veerkrachtig PROFLY X-schuim aan de bovenkant en gerubberd schuim aan de onderkant
  • Plaat van koolstofvezels staat aan de buitenzijde licht omhoog om supinatie te voorkomen en zorgt zo voor een soepele overgang
  • Bredere voorvoet biedt ondersteuning en stabiliteit evenals een flexibele en comfortabele pasvorm
  • Buitenzool van gerubberd schuim voor een licht en responsief grondcontact

Old school kleur of echte Hoka kleur

De Hoka One One Carbon X komt in twee kleuren. De Plein Air/Palace Blue variant, met rode en blauwe toetsen, zorgt voor een meer vintage look. Met de blauwwitte White/Dresden Blue uitvoering blijft Hoka wat dichter bij zijn originele kleuren. De schoen weegt 246 gram en heeft een drop van 5 mm. De adviesverkoopprijs is € 180,- incl. BTW.

‘Koersklakske’ niet inbegrepen

Je kan de Hoka One One Carbon X vinden bij 3athlon.be partners Vedette Sport in Lier en Running Center in Brugge en Hulste. Allebei beschikken ze over de mogelijkheid om de schoenen in de winkel te testen. Probeer het zeker eens en voor Hoka-virgins: ga niet op je eerste indruk af, want het is best even wennen aan de Hoka One One pasvorm… En zet er een ‘koersklakske’ bij op en je mag je meteen de nieuwe Seppe Odeyn wanen 😉