Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De ‘Belgian Hammers’ binnenskamers, een unieke fotoreportage
Foto's Gert-Jan D'haene
Nieuws

De ‘Belgian Hammers’ binnenskamers, een unieke fotoreportage

Vanavond / Vannacht Belgische tijd moeten onze Belgian Hammers terug aan de bak. In het Canadese Edmonton staat de voorlaatste WTS-manche van dit jaar op het programma. In die vorige manche twee weken terug in Hamburg waren ook wijzelf van de partij. We volgend er de Hammers op de voet en niet alleen tijdens hun wedstrijd. Onze reporter Gert-Jan D’haene voegde zich bij het team als ware hij een lid was van de Hammers en dat zorgde voor een mooi resultaat.

Meer dan atleten

Uiteraard zijn het de triatleten die voor de resultaten moeten zorgen. Zij worden als eerste de hemel geprezen na een topprestatie maar staan ook centraal wanneer na een offday de vragen hierover worden gesteld. Maar langs de kant van de weg, op de kamer van het hotel of zelf nog lang voor ze afzakken richting hun wedstrijdbestemming zijn andere mannen en vrouwen in de weer om deze atleten zo optimaal mogelijk te begeleiden.

Mentaal sterk

Tactische briefings zijn meer dan ooit ‘part of the game’ en zeker na de intrede van de Team Relay. Dagen voor de wedstrijd wordt er nagedacht over de perfecte strategie en soms moet er tot enkele uren vooraf een belangrijke knoop worden doorgehakt. Het mentale spelletje begint dus veel vroeger dan enkele minuten voor ze het water induiken…

Sterk lichaam

De rug, armen, benen, … Deze topatleten gaan tijdens hun wedstrijd tot het uiterste en dat heeft hun lichaam soms wel ondervonden. Geen topsporter kan zijn taak langdurig uitvoeren wanneer hij of zij het lichaam verwaarloosd. Gelukkig staan ze voor die taak ook niet alleen. De man met de gouden handen staat dan ook iedere keer paraat wanneer de atleten hun oase van rust vervoegen.

Rust, rust en …

Ten slotte is rust ook de sleutel tot succes. De dagen voor de wedstrijd kunnen de atleten nog weinig tot niets aan hun conditie doen, integendeel… Mentaal en fysiek moeten ze topfit aan de start staan en dan vormt de plaats binnen de vier muren van hun kamer voor vele van deze toppers hun vaste uitvalsbasis.