Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel net naast een eerste WTS podium in Edmonton
Claire Michel loopt in tweede positie in Edmonton (foto: ITU/Tommy Zaferes)
Nieuws

Claire Michel net naast een eerste WTS podium in Edmonton

Claire Michel is in de nacht van zaterdag op zondag Belgische tijd schitterend vierde geworden in de voorlaatste manche van de World Triathlon Series in Edmonton. Nadat eerder Jelle Geens met winst in Montreal en een derde plaats in Hamburg voor twee historische podiumplaatsen zorgde, was nu ook Claire Michel heel dicht bij een eerste Belgische vrouwenpodium in een WTS. De verrassende Emma Jackson hield Claire van het podium en won voor het eerst in jaren.

De sprinttriatlon in Canada verliep ideaal voor Claire Michel en Valerie Barthelemy. De beide Belgische triatletes maakten al snel deel uit van een grote groep die na de 750 meter zwemmen aansluiting vonden bij drie koploopsters. Met 19 vrouwen kwamen ze de wisselzone binnen en vanaf dan werd het een afvallingsrace.

Beste resultaat ooit

In de 5 km lopen zette Claire Michel zich mee op de eerste rijen van een kopgroep van acht. Uiteindelijk bleven ze met vier vrouwen vooraan over. Het leek voor het podium te gaan tussen Ashley Gentle, Summer Rappaport en Claire Michel, maar in de slotkilometer versnelde Emma Jackson. De Australische won haar allereerste WTS race ooit. Haar laatste podiumplaats in de WTS dateert al van 2014 toen ze tweede werd in Hamburg en derde in Londen.

Valerie Barthelemy knap 14de

Valerie Barthelemy spurt tegen Europees kampioene Beth Potter (foto: ITU/Tommy Zaferes)

Emma Jackson won in 1u01’23. Summer Rappaport werd tweede op twee seconden met Ashley Gentle op drie in 1u01’27. Slechts elf seconden later kwam Claire Michel als vierde over de streep in 1u01’38, haar beste World Triathlon Series resultaat ooit. Ook Valerie Barthelemy deed het uitstekend en pakte een knappe veertiende plaats in een stevige spurt met Europees kampioene Beth Potter. Valerie kwam na 1u02’27 over de streep.