Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sander Heemeryck klopt Kasper Lagae in spurt in Kapelle Op Den Bos
Kasper Lagae aan de leiding in Kapelle Op Den Bos (foto: Swimkap)
Nieuws

Sander Heemeryck klopt Kasper Lagae in spurt in Kapelle Op Den Bos

Sander Heemeryck en Kasper Lagae hadden allebei al een paar overwinningen op hun conto dit seizoen en in Kapelle Op Den Bos vochten ze een verbeten tweestrijd uit. Aan de streep haalde een sterk lopende Sander Heemeryck het bijzonder nipt, met twee seconden voorsprong op Kasper Lagae. Bij de vrouwen remonteerde Helga Sibick in het lopen leidster Marie Luyckx.

Het was een apart gevoel om de klassieker van Swimkap in Kapelle Op Den Bos op een zondag te zien. Traditioneel vindt de wedstrijd altijd op 21 juli plaats, onze nationale feestdag. Dat was deze zondag niet anders. Maar de triatleten maakten er geen zondags uitstapje van.

Lagae en Van Vooren weg op de fiets

Vooral Kasper Lagae kwam sterk voor de dag. De ‘Phil’ kwam als vijfde uit het water vlak achter een paar sterke zwemmers, met Jonas De Wachter, Brecht Van Vooren, Joachim Wera en Simon Van Langenhove voor hem. Op de fiets nam een sterke Brecht Van Vooren het initiatief. Hij reed de eerste ronde op kop en kreeg dan het gezelschap van Kasper Lagae.

De twee kwamen samen in de wisselzone met net geen minuut voorsprong op Lander Dircken. Sander Heemeryck volgde pas als achtste op meer dan twee minuten. Maar in het lopen dook Sander Heemeryck stevig onder de dertig minuten. Hij kreeg Kasper Lagae in het vizier en dat werkte als een rode lap op een stier. In de absolute slotmeters kreeg hij Lagae te pakken. Sander haalde het in 1u47’23, twee seconden voor Kasper Lagae. Brecht Van Vooren werd knap derde in 1u48’42.

Helga Sibick klopt Marie Luyckx in lopen

Bij de vrouwen leek Marie Luyckx af te stevenen op de overwinning. Ze had al een serieuze voorsprong na het zwemmen en vergrootte de kloof op Helga Sibick, Estelle De Groote en Mieke Suys tijdens het fietsen. Maar in het lopen blijft de blessure opspelen en dus verloor Marie zienderogen terrein. Ze kon nog wel de tweede plaats vasthouden, maar Helga Sibick liep naar de overwinning in 2u07’40. Bijna vier minuten later kwam Marie Luyckx als tweede binnen. Estelle De Groote werd derde in 2u13’40. Mieke Suys bewees dat ze het nog altijd kan. De meervoudige olympier werd op haar 51ste knap vierde.