Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Yeray Luxem en Claudia Striekwold winnen zware Nisraman triatlon
Yeray Luxem wint de Nisraman 2019 (foto: 3athlon.be)
Nieuws

Yeray Luxem en Claudia Striekwold winnen zware Nisraman triatlon

Yeray Luxem en Claudia Striekwold hebben zondag in Nisramont de loodzware Nisraman triatlon gewonnen, een unieke wedstrijd met een combinatie van fietsen op de weg en offroad met de mountainbike. Na 1000 meter zwemmen, 40 km fietsen (met twee keer de beruchte Muur van Maboge), 18 km mountainbiken en 10 km trailrunnen pakte Belgisch kampioen cross triatlon Yeray Luxem de zege. Claudia Striekwold ging van start tot finish aan de leiding.

Voorbereiding op de Inferno

De Nederlandse is in voorbereiding op de Inferno triatlon over net geen maand. “Dit was mijn laatste wedstrijd voor de Inferno,” vertelde ‘Striekje’ ons na de finish. “Nu trek ik een maand de bergen in om me verder voor te bereiden op die zware Inferno triatlon. Op zich was dit een goeie voorbereiding met alle hoogtemeters. Ik houd wel van dit soort wedstrijden en de lekker ontspannen sfeer die erbij hoort,” aldus Claudia. Zij haalde het in 4u13’24. Twaalf minuten later pakte de Nederlandse Margriet De Beus de tweede plaats (4u26’06). De Francaise Elodie Cire werd derde in 5u01’30. Goedele Vandenbussche was de eerste Belgische op de vierde plaats in 5u04’59.

Claudia Striekwold solo naar zege in Nisraman (foto: 3athlon.be)

Souvereine Yeray Luxem

Bij de mannen kwam de Nederlander Bram Van Der Wal als leider uit het water, met kleine voorsprong op Yeray Luxem. In de twee ronden fietsen op de triatlonfiets wist de Nederlander een ronde lang gelijke tred te houden met de Belgische kampioen cross triatlon. Maar in de tweede reeks beklimmingen fietste Luxem steeds verder weg van de tegenstand. In het mountainbiken viel Van Der Wal uit met pech.

Tweede triatlon van Cloostermans

Sterke mountainbiker Matthias Cloostermans en de Fransman Sebastien Florimont knaagden flink aan de voorsprong van Luxem in de 18 km mountainbiken. De Fransman wisselde op 1’50 en Cloostermans kwam op twee minuten van de leider de wissel binnen. In het lopen liep Yeray Luxem opnieuw uit. Hij won uiteindelijk vlot in 3u23’05. Matthias Cloostermans werd knap tweede in nog maar zijn tweede triatlonwedstrijd (na ook al een sterke prestatie in de cross triatlon van Oudenaarde). De mtb- en cross duatlon specialist werd tweede in 3u28’49. Sebastien Florimont hield zijn derde plaats vast en finishte in 3u32’19. Benny De Schrooder werd vierde en Alexandre Florimond vijfde.

Uitslagen Nisraman LD 2019

Robbe Janssens soleert naar zege

Overtuigende overwinning van Robbe Janssens in de Nisraman short distance (foto: 3athlon.be)

Op de korte afstand kregen we een heel mooie solo van Robbe Janssens. Die kwam als eerste uit het water na 500 meter zwemmen. Hij reed de concurrentie op drie minuten in de 20 km fietsen en hield die voorsprong vast in de 18 km mountainbiken. Ook in de trailrun van 5 km kwam niemand nog in de buurt van Robbe. Hij haalde het voor de Nederlander Patrick Dekkers en voor Cis Bens. Bij de vrouwen soleerde de Nederlandse Diede Diederiks naar de winst. Zij werd zevende overall. Anke Storme werd knap tweede.

Uitslagen Nisraman SD 2019