Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jonge Nieuw-Zeelanders winnen Mixed Team Relay zonder Belgen in Edmonton
Nieuw-Zeeland wint de Mixed Team Relay in Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Jonge Nieuw-Zeelanders winnen Mixed Team Relay zonder Belgen in Edmonton

Zondagnacht Belgische tijd heeft een jong Nieuw-Zeelands kwartet de Mixed Team Relay gewonnen in de voorlaatste World Triathlon Series in Edmonton. De verschillen waren klein in de top-4 en gezien het wedstrijdverloop lagen er zeker kansen voor onze Belgian Hammers. Die gaven, door de valpartij van Jelle Geens zaterdag in de individuele WTS-triatlon, forfait voor de Mixed Team Relay.

Volledige beloftenploeg

Nieuw-Zeeland won voor het eerst een Mixed Team Relay triatlon en sluit zo bij aan bij het rijtje favorieten voor olympische medailles in Tokio 2020, waar de nieuwe discipline voor het eerst op het programma staat. Opvallend was de samenstelling van het viertal Kiwi’s. Met Nicole Van Der Kaay, Tayler Reid, Aisnley Thorpe en Hayden Wilde brachten ze drie beloftes, onder de 23 jaar, in stelling. Ze haalden het met negen seconden voorsprong op Groot-Brittanie, met Johnny Brownlee als tweede triatleet, en 14 seconden op de Verenigde Staten. Drie seconden later werd Australie vierde. De Italianen doken voor het eerst de top-5 binnen met een vijfde plaats.

Belgian Hammers nemen geen risico’s

Gezien het wedstrijdverloop lagen er in Edmonton zeker kansen voor onze Belgian Hammers, die individueel hebben bewezen allemaal in topvorm te zijn. Maar met de blessures van Jelle Geens, vooral schaafwonden, werd er geen risico genomen en gingen de Belgen niet van start. “We moeten ons talent zo goed mogelijk verzorgen en geen onnodige risico’s nemen. Focus dus op goed herstel en op Tokyo en Lausanne,” zei bondscoach Nick Baelus zaterdag.