Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geen Belgen in Mixed Team Relay in Edmonton “Geen risico’s nemen met Jelle”
Jelle Geens in de achtervolgende groep in WTS Edmonton (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Geen Belgen in Mixed Team Relay in Edmonton “Geen risico’s nemen met Jelle”

Met de topresultaten van Claire Michel en Marten Van Riel in de individuele triatlons van Edmonton was het uitkijken naar de Mixed Team Relay op zondag met de Belgian Hammers, maar onze Belgische triatleten geven noodgedwongen forfait voor de Mixed Team Relay. Jelle Geens kwam in een massale valpartij mee ten val en hield er een pak schaafwonden aan de rug aan over. “We nemen geen risico’s met Jelle,” zegt bondscoach Nick Baelus.

Topresultaten

En zo houdt de Belgische delegatie een dubbel gevoel over aan de voorlaatste World Triathlon Series manche van het seizoen. Marten Van Riel werd schitterend derde. Claire Michel viel net naast het podium en Valerie Barthelemy werd 14de. Zonder valpartij had ook Jelle Geens, net zoals Marten, Claire en Valerie, een goed resultaat en zelfs een podiumplaats kunnen halen, als je ziet dat Mola en Wilde nog terugkwamen vanuit de groep van Jelle. Wij hadden gehoopt dat de winnaar van de WTS Montreal zijn revanche zou kunnen nemen in de Mixed Team Relay, maar die start zondag zonder Belgen.

“Geen ontstekingen oplopen”

Wij spraken met bondscoach Nick Baelus en die is stellig: “We gaan geen risico nemen met de wonden van Jelle en dus zondag niet deelnemen aan de relay,” vertelt Nick Baelus ons. “Nu een ontsteking oplopen met het zwemmen is een te groot risico. Jelle zal ook slecht slapen en is verkrampt door de val.”

“Focus op Tokio en Lausanne”

Bovendien staan er met het olympisch testevent en de Grand Final nog twee belangrijke triatlons op het programma. “Een goede prestatie is enkel mogelijk als iedereen topfit is. We moeten ons talent zo goed mogelijk verzorgen en geen onnodige risico’s nemen. Focus dus op goed herstel en op Tokyo en Lausanne,” aldus Nick.