Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische atleten net naast volledig Franse podium in duatlon Alpe d’Huez
Angelo Vandecasteele vierde in duatlon Alpe d'Huez (foto: Jim Thijs)
Duathlon

Belgische atleten net naast volledig Franse podium in duatlon Alpe d’Huez

Angelo Vandecasteele en Koen Veramme zijn dinsdagmiddag net naast het podium gefinisht in de duatlon van Alpe d’Huez, de eerste wedstrijd in een reeks races deze week op de bekendste Franse Alp. Angelo Vandecasteele werd vierde en Koen Veramme vijfde achter een volledig Frans podium, met het jonge talent Emile Blondel-Hermant op kop.

Blondel-Hermant al tweemaal derde

Emile Blondel-Hermant is ex-Frans kampioen bij de beloften en werd de voorbije twee jaar al derde in de duatlon van Alpe d’Huez, telkens achter onze landgenoot Jan Petralia (die de duatlon won in 2017 en vorig jaar tweede werd). Jakke Petrol liet de duatlon deze keer links liggen, net zoals Tim Van Hemel. Maar Angelo Vandecasteele en Koen Veramme hielden de Belgische eer hoog.

Snelle start van Vandecasteele

Vandecasteele startte sterk en nam vanaf de start meteen voorsprong op de rest van het veld. Hij wisselde als leider met 43 seconden voorsprong op Blondel-Hermant. Koen Veramme zocht zijn eigen ritme en wisselde op 1’44 van Angelo. Op de fiets zag Angelo Vandecasteele in een van de 21 bochten eerst Emile Blondel-Hermant voorbijkomen. Maar ook de Fransen Emmanuel Meyssat en Baptiste Domanico gingen op en over onze landgenoot. Ook Koen Veramme schoof op en ging Angelo Vandecasteele vooraf in de wissel. De Belgen wisselden als vierde en vijfde.

Koen Veramme vijfde in Alpe d’Huez duatlon (foto: Jim Thijs)

Angelo en Koen spelen haasje over

In het lopen speelden Vandecasteele en Veramme opnieuw haasje over. Angelo had nog een snelle tweede run in de benen maar slaagde er niet meer in om het gat naar de drie Fransen te dichten. Emile Blondel-Hermant pakte de overwinning in 1u26’34. Op 31 seconden werd Emmanuel Meyssat tweede. Baptiste Domanico werd derde in 1u28’02. Met een tijd van 1u28’51 werd Angelo Vandecasteele vierde. Koen Veramme werd vijfde in 1u30’10. Met Fabrice Espen hadden we een derde Belg in de top-10. De BIN-atleet werd tiende in 1u34’23.

Soetkin Vertenten knap vijfde

Bij de vrouwen won de Spaanse Anna Noguera in 1u44’56. Zij haalde het ruim voor Laure Anne Ferrent (1u49’01) en Virginie Lemay (1u49’34). Onze landgenote Soetkin Vertenten maakte het 3MD-succes in Alpe d’Huez compleet. De duatlete uit Gent, ploeggenote van Angelo Vandecasteele, pakte de vijfde plaats in 1u58’05. De jonge Nederlandse Shirin Van Anrooij van het Belgische 185-Sportoase-Cecemel team werd knap tiende.

Uitslag duatlon Alpe d’Huez 2019