Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Koen Veramme en Katrien Maes vierde in Alpe d’Huez achter top internationals
Koen Veramme vierde in triatlon Alpe d'Huez (foto: Tom Mets)
Nieuws

Koen Veramme en Katrien Maes vierde in Alpe d’Huez achter top internationals

De medium triatlon, de laatste wedstrijd tijdens het vierdaagse triatlon en duatlon festival op Alpe d’Huez, leek wel een World Cup triatlon, met op het podium een aantal klinkende namen. En net achter die internationale toppers finishten twee Belgen. Koen Veramme werd vierde, en dat een paar dagen na zijn duatlon, en ook Katrien Maes pakte een vierde plaats nadat ze in de spurt om de derde plaats geklopt werd door de winnares van de duatlon.

Veramme twee keer top vijf

Koen Veramme is in vorm. Het Atriac-lichtgewicht klimt goed, dat liet hij vrijdag opnieuw zien met een vierde tijd op de mythische col van Alpe d’Huez. Hij begon als derde aan het laatste looponderdeel maar met de duatlon van dinsdag nog in de benen, moest hij in het lopen nog een Franse triatleet laten passeren. In 2u00’02 werd hij knap vierde. De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Duitse WTS-topper Jonas Schomburg die in 1u51’47 gehakt maakte van de tegenstanders. Theo Debard werd op 4’41 tweede en Anatole Giraud werd derde in 1u59’06.

Katrien Maes hele wedstrijd mee voorin

Anna Noguera wint sprint om derde plaats tegen Katrien Maes (foto: Tom Mets)

Bij de vrouwen leek Katrien Maes op weg naar een ware stunt. Ze kwam als tweede dame net achter Justine Guerard uit het water en ook op de klim van de Alpe d’Huez col bleef ze in de buurt van de Francaise. Ondertussen rukte de Nieuw-Zeelandse topper Andrea Hewitt op naar voor. In het lopen was het alk snel duidelijk dat Gueraerd een klasse te sterk was. De Francaise won verdiend in 2u15’13.

Maar voor de overige podiumplaatsen bleef het erg spannend. Andrea Hewitt pakte uiteindelijk de tweede plaats in 2u17’31. Een dikke halve minuut later sprintte Anna Noguera, dinsdag nog winnares van de duatlon, voorbij onze Katrien Maes. De 3PT-triatlete finishte als vierde in 2u18’10.