Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Arnaud Mengal elfde in EK sprinttriatlon in Kazan, Laura Swannet 21ste
Nieuws

Arnaud Mengal elfde in EK sprinttriatlon in Kazan, Laura Swannet 21ste

Op het Europees kampioenschap sprinttriatlon kwamen zaterdag Belgische triatleten Arnaud Mengal en Laura Swannet in actie. In Kazan ontbraken de echte Europese toppers, die vooral in laatste rechte lijn zijn richting olympisch testevent in Tokio. De wedstrijd was dan ook ideaal voor veel jongere atleten die we doorgaans in de ETU-cup zien. Gordon Benson en Julie Derron pakten de titels, de Belgen speelden nooit een rol voorin in de wedstrijd.

Gordon Benson Europees kampioen

Op een van de mooiste parcoursen van het ETU Europabeker-circuit, met de wisselzone voor het befaamde ‘Kremlin van Kazan’, kregen we een mooie strijd tot op de streep bij de mannen. De Brit Gordon Benson klopte in de spurt zijn landgenoot Samuel Dickinson en won in 52’03. Rostislav Pevtsov (Azerbeidjan) pakte het brons in 52’36.

Mengal sprint om 10de plaats

Arnaud Mengal kwam met de derde groep uit het water. De wereldkampioen duatlon bij de beloften had een sterk fietsnummer en maakte de sprong naar het tweede groepje. In de slotfase zat een top-10 er in maar Arnaud verloor nipt de sprint om de tiende plaats tegen Constantine Doherty en werd elfde in 53’15.

Julie Derron wint EK in Kazan (foto: ETU)

Julie Derron maakt favorietenrol waar

Bij de vrouwen was Julie Derron een van de absolute topfavorieten. De Zwitserse maakte die favorietenrol waar en won de Europese titel in 58’49. De Tsjechische Petra Kurikova werd tweede op 22 seconden. Het brons was voor de Spaanse Tamara Gomez die een indrukwekkend loopnummer neerzette (5 km in 16’42).

Fietsen in niemandsland

Laura Swannet was de enige Belgische triatlete. Voor haar werd het een moeilijke wedstrijd. Ze kwam op achterstand samen met de Turkse Ipek Oztosun. Die kon het wiel van Laura niet houden en ook de de Hongaarse Renata Fuchs kon het tempo van Laura niet aan. Daardoor kwam ze helemaal alleen te zitten in niemandsland. Het lopen ging nog wat moeizaam. Na haar blessure in Holten heeft Laura de afgelopen weken nauwelijks kunnen lopen. Uiteindelijk sleepte ze nog een 21ste plaats uit de brand in 1u03’14.