Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Axel Baumans en Emma Claisse winnen sprinttriatlon Butgenbach
Emma Claisse en Francoise Theate 1 en 2 in Butgenbach (foto: Michel Ruitenbeek)
Nieuws

Axel Baumans en Emma Claisse winnen sprinttriatlon Butgenbach

Axel Baumans en Emma Claire hebben de sprinttriatlon van Butgenbach op hun naam geschreven. In een in Belgie erg rustig weekend met nauwelijks wedstrijden trok Butgenbach 188 deelnemers voor de sprinttriatlon aan op zaterdag. Op een lastig parcours bleek Axel Baumans, in 2017 nog age group wereldkampioen in Rotterdam, de sterkste. Bij de vrouwen stond er geen maat op Emma Claisse.

55-jarige Francoise Theate tweede overall

Emma Claisse moest na het zwemmen in de achtervolging op een alweer sterke Francoise Theate. Op de fiets nam Claisse de leiding over en ze gaf haar voorsprong in het lopen niet meer uit handen. De TRIGT-atlete won vlot in 1u13’16 met ruim drie minuten voorsprong op de 55-jarige Francoise Theate die tweede werd. De Luxemburgse Gaby Andres pakte de derde plaats.

Start van de sprinttriatlon in Butgenbach (foto: Michel Ruitenbeek)

Jeroen Vandael knap vierde

Bij de mannen ging Axel Baumans van start tot finish aan de leiding. Hij kwam na 10’37 als leider uit het water en slaagde er in om kop te blijven tijdens het fietsen. Baumans maakte het mooi af met een snel loopnummer en won overtuigend in 1u01’18. Michael Rosu bevestigde alweer dat hij nog steeds met de beste triatleten meekan. Hij hield zijn tweede plaats mooi vast op 1’15 van Axel. Voor de derde plaats werd het nog spannend tussen Jeroen Vandael en Etienne Claisse. De broer van de winnares bij de vrouwen was in het fietsen over de Kempenaar gegaan. Maar Jeroen kwam nog sterk terug in het lopen. Uiteindelijk werd Claisse derde en Vandael vierde.

Uitslagen sprinttriatlon Butgenbach