Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlete overleeft aanrijding niet tijdens 70.3 Ironman Ohio
Nieuws

Triatlete overleeft aanrijding niet tijdens 70.3 Ironman Ohio

Dit weekend is tijdens de 70.3 Ironman Ohio een 44-jarige Amerikaanse triatlete om het leven gekomen. Op een grote weg op het fietsparcours in Delaware County werd de vrouw aangereden door een truck. Ze overleed ter plaatse. De wedstrijd, een age group only race, werd voortgezet, maar triatleten waren erg onder de indruk van het ongeval. Op de sociale media is er kritiek op de organisatie wegens het niet verkeersvrije fietsparcours.

De 70.3 Ironman van Ohio was een triatlon over de halve afstand, met 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Het was tijdens de 90 km fietsen dat het ongeval gebeurde. De rechterkant van de US-23 was afgesloten voor het verkeer, maar om nog onduidelijke reden week de 44-jarige Kristen J. Oswald van de weg af en op het linkergedeelte van de weg werd ze aangereden door een vrachtwagen. De Amerikaanse vrouw uit Pennsylvania overleed ter plaatse.

Ironman reageerde ondertussen met een officieel statement. “We zijn enorm bedroefd door het overlijden van een van onze atleten tijdens de 70.3 Ironman Ohio. Kort na de start van het fietsonderdeel was er een ongeval tussen een atleet en een voertuig. Onze condoleances gaan uit naar de familie en vrienden van de triatlete, die we zullen blijven ondersteunen. We werken ondertussen volop verder met de autoriteiten om alle details te verzamelen over hoe dit ongeluk is kunnen gebeuren en zullen hen op elke mogelijk manier ter hulp zijn,” aldus Ironman.

Op facebook regent het reacties op het statement van Ironman, met triatleten die het ongeval van dichtbij meemaakten en anderen die de veiligheid in vraag stellen en klagen over te veel auto’s op het parcours…