Te sterke stroming verandert GP triatlon Muret in duatlon, Erwin Vanderplancke 13de
Grand Prix Triathlon Muret (foto: FFTRI)

De derde manche van het Franse triatlon Grand Prix circuit in Muret werd een heel bijzondere. Door de te sterke stroming in de rivier de Garonne besliste de organisatie samen met de plaatselijke overheid ’s ochtends om het zwemmen te annuleren en te vervangen door een loopproef van vijf kilometer. In de duatlon deed vooral Erwin Vanderplancke het goed. Charlotte Deldaele was onze beste Belgische dame.

Charlotte Deldaele 26ste

Als jeugdatlete combineerde Deldaele triatlon met duatlon en ze is het nog niet verleerd, getuige een degelijke 16’45 op een parcours dat gevoelig korter was dan 5 km overigens. Het leverde Charlotte uiteindelijk een 26ste plaats op, het beste resultaat voor haar club Autun Triathlon, die elfde werden.

Cato Cassiers tweede Belgische

De wedstrijd werd gewonnen door Cassandre Beaugrand voor Emilie Morier en Sandra Dodet. Cato Cassiers was de tweede Belgische op de 38ste plaats. Haar ploeg, St Amand Dun, werd tiende.

Vanderplancke mee met kopgroep

Bij de mannen deed Erwin Vanderplancke het uitstekend. Hij liep mee in een ruime kopgroep die de eerste loopproef in 13’45 afhaspelden. In het fietsen kwam er geen afscheiding en dus werd het pleit beslecht in de finale run. Daarin was Leo Bergere de sterkste. Hij won in 54’04 met acht seconden voorsprong op Nathan Grayel en Luke Willian.

Dubbelwinst voor Poissy

Erwin Vanderplancke liep naar de dertiende plaats in 54’33 op nauwelijks 29 seconden van de winnaar. Peter Denteneer werd 69ste. Ondanks de sterke prestatie van Erwin kwam zijn club Triathlon Versailles niet verder dan de 12de plaats. Poissy won bij de vrouwen en de mannen het ploegenklassement.