Belgische age groupers zorgen voor twee bronzen medailles op EK in Kazan

Op het Europees kampioenschap sprinttriatlon in Kazan vielen onze elites buiten de top-10, maar de Belgische age group maakten dat meer dan goed. De meesten van hen kenden een vrij chaotische voorbereiding op de wedstrijd. Zeer veel fietsen waren niet tijdig ter plaatse geraakt en de Russen spreken niet heel veel Engels. Maar het geraakte gelukkig allemaal opgelost. Antoine Waltzing en Joris Aerden zorgden voor twee medailles en alle Belgische age groupers finishten in de top-10.

Brons voor Antoine Waltzing

Na enkele warme dagen was het een zeer wisselvallige dag. Bij de categorie M20-24 ging Antoine Waltzing heel hard in het zwemnummer en kwam als tweede uit het water. In het fietsnummer hield hij mooi stand in de tweede groep en hij wist het met een sterk loopnummer af te maken voor een schitterende derde plaats en een bronzen medaille voor Belgie.

Cindy Flameyn achtste

Bij de F20-24 deed Cindy Flameyn mee voor Belgie. Ze had een teleurstellend zwemnummer, maar heeft vervolgens in het fietsen en lopen veel kunnen goedmaken en is nog op een mooie achtste plaats uitgekomen.

Joris Aerden pakt brons voor coach Brecht

Bij de M25-29 stonden Brecht Gravensteyn en Joris Aerden aan de start. Ze hadden beiden een matig zwemnummer met 10 seconden tussen beide atleten. Vervolgens konden ze samen fietsen in deze drafting wedstrijd en knokten zich gaandeweg helemaal naar voor in de wedstrijd door een mooi teamwerk uit te voeren en te tekenen voor de beide snelste fietstijden van het volledige deelnemersveld. In het loopnummer kon Joris Aerden een mooie podiumplaats behouden. Hij werd derde en pakte brons. Zijn coach Brecht Gravensteyn werd nog heel mooi zesde.

Thierry Leclerc zevende

In de M40-44 werd Thierry Leclerc mooi zevende na een heel sterk zwemnummer. In het fietsen viel hij lichtjes terug maar wist in het lopen goed terug te komen en was zeer tevreden met het resultaat! Zo zijn alle deelnemende Belgen mooi in de top 10 geƫindigd en eindigen we met twee medailles op deze Europese kampioenschappen.