Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Unieke beelden: Daniela Ryf voorbij leider Romain Guillaume op Alpe d’Huez
Daniela Ryf op de Col de Serre (foto: Time Triathlon Alp d'Huez/Marti Milla Canals)
Opvallend

Unieke beelden: Daniela Ryf voorbij leider Romain Guillaume op Alpe d’Huez

De Zwitserse Ironman triatlete Daniela Ryf is een fenomeen. Dat wisten we al van haar vier wereldtitels in de Ironman van Hawaii, maar vorige week liet ze in de LD triatlon van Alpe d’Huez nog eens een staaltje van haar kunnen zien. In onderstaande unieke beelden zie je hoe Daniela Ryf in 1 van de 21 bochten van de Alp sneller naar boven klimt dan leider Romain Guillaume. Ze zou uiteindelijk de zesde tijd overall neerzetten.

Romain Guillaume was eerder al als leider voorbijgegaan aan Daniela Ryf, die met de vrouwen vijftien minuten eerder van start was gegaan. Maar in de klim op Alpe d’Huez zelf was ze gewoon sneller dan de Franse topper van het Belgische ITZU Triteam. “Ik had verwacht dat het klimmen op de fiets het zwaarste zou zijn,” reageerde Daniela achteraf, “maar het was vooral het lopen dat het moeilijkste onderdeel was…”

En als extraatje de reportage van regionale zender Alpe TV met uitgebreide reactie van Daniela Ryf: