Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bioracer biedt zomers comfort met de Epic Bibshort
Extra

Bioracer biedt zomers comfort met de Epic Bibshort

Bioracer zit niet stil en blijft zich richten op diepgaand onderzoek om hun producten voortdurend te verbeteren. Het product waar de wielrenners en triatleten het meest belang aan hechten is een goede koersbroek. Daarom kregen wij de Epic bibshort opgestuurd om deze uitvoerig te testen.

Lichtgewicht

Een absoluut lichtgewicht in zijn categorie die een en al Aero uitstraalt. Het zijn de karakteristieken die meteen opvallen wanneer we de broek uit de verpakking halen. De flinterdunne stof doet ons in het begin misschien wel twijfelen of deze broek niet louter een topzeem met een flinterdun stofje eraan is maar niets is minder waar. De speciale ‘rimpellaag’ die de dijbenen omsluiten voelt meteen goed aan en tijdens het fietsen blijft de broek perfect op zijn plaats zitten ondanks dat er geen echte broeksband aanwezig is.

Vapor-zeem

Het Vapor-zeem hoort bij de nieuwste generatie zemen van bioracer en betekent een grote stap vooruit in termen van ademend vermogen en demping. Iets wat we ten volle konden ondervinden. Het zeem zit werkelijk als gegoten en nog belangrijker: dat blijft ook zo tijdens het fietsen, ook in de zeer warme omstandigheden die we afgelopen weken voorgeschoteld kregen. De 2 tussenlagen die aanwezig zijn voor het vochttransport en het ademend vermogen werden door de temperaturen van ruim boven de dertig graden ten volle aan de proef onderworpen en het zeem slaagde met glans. De bovenlaag tenslotte uit een 3D-webbing waarbij het zeem zijn dempend vermogen blijft behouden ook nadat je al enkele uren op je smalle en harde Tri-zadel hebt doorgebracht.


Vrouwvriendelijk

Wil je als vrouw het voordeel van een goed passende korte fietsbroek met bretels maar je niet iedere keer helemaal hoeven uit te kleden als je naar het toilet moet? Met de integratie van de BibZip op de achterkant van deze bibshort heeft bioracer de oplossing in huis. Je kunt nu een plaspauze nemen zonder je shirt uit te trekken. Probleem opgelost dames!

Ons verdict

Met een richtprijs van €165 moeten we zeggen dat prijs er wel mag zijn. Maar deze broek is dan ook het paradepaardje binnen het gamma van bioracer. Nog belangrijker is dat je met deze Epic bibshort waar voor je geld krijgt en aangename kilometers op je tweewieler tegemoet gaat!