Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
ITU staat uitzondering toe, WK long distance Almere 2020 over volledige afstand
Challenge Almere bij de zwemstart (foto: Challenge Almere/Jose Luis Hourcade)
Nieuws

ITU staat uitzondering toe, WK long distance Almere 2020 over volledige afstand

Goed nieuws voor liefhebbers van de ‘lange afstand’: het WK Long Distance dat volgend jaar, in 2020, tijdens Challenge Almere-Amsterdam wordt georganiseerd, gaat ‘gewoon’ over 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer hardlopen. De ITU komt hiermee tegemoet aan de wensen van de organisatie, die niet wilden afwijken van de klassieke afstand zoals die bijna 40 jaar – en in 2020 precies 40 jaar – wordt georganiseerd. Dat melden onze collega’s van 3athlon.nl

In 2020 bestaat ‘Holland Triathlon’ 40 jaar

,,We zijn heel blij met deze ontwikkeling”, vertelt Race Director Richard Belderok. ,,Blij dat de ITU kiest voor de rijke traditie die in Almere is ontstaan. Wij vinden dat deze afstand bij onze wedstrijd en zelfs ook bij onze stad hoort. Challenge Almere-Amsterdam ís 3.8 kilometer zwemmen, ís 180 kilometer fietsen en ís 42.2 kilometer hardlopen. We kijken natuurlijk uit naar het EK dat we binnenkort (in september, red.) al organiseren, maar minstens zo erg naar het WK van volgend jaar. Dat dit WK dan ook nog eens samenvalt met het 40-jarige bestaan van de Holland Triathlon, maakt het feestje helemaal af.”

2021 in Australië opnieuw 3/4de afstand

De ITU kiest dus voor traditie, waarmee ze eenmalig afwijken van de voor hen gebruikelijke Long Distance afstand: 3 kilometer zwemmen, 120 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen. Wel heeft de ITU laten weten dat in 2021, wanneer het WK in Australië wordt gehouden, ‘gewoon’ weer wordt gekozen voor die afstand.