Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bizar: Age grouper beledigt Michi Weiss tijdens race, die ontkent geslagen te hebben
Michi Weiss klopte eerder in 2019 nog Pieter Heemeryck in Campeche (foto: Ironman)
Opvallend

Bizar: Age grouper beledigt Michi Weiss tijdens race, die ontkent geslagen te hebben

Een paar dagen na de Challenge triatlon van Praag kregen we een van de meest bizarre nieuwsberichten ooit uit de triatlonsport. In een gesprek met het Duitse online magazine Tri-Mag.de beweert age group triatleet Hermann Schoberl dat de Oostenrijkse pro triatleet Michael Weiss hem tijdens de wedstrijd in Praag zou geslagen hebben. Weiss, aan het einde van zijn mountainbike periode betrokken in een dopingschandaal, ontkent geslagen te hebben maar dat Schoberl agressief op hem ingelopen kwam nadat die hem voor ‘vuile dopingzondaar’ had uitgescholden.

Schoberl: “Je stinkt, vieze dopingzondaar”

Toen Michi Weiss tijdens het looponderdeel van Challenge Praag de age group atleet inhaalde, die toen in zijn eerste loopronde zat, zou Schoberl hebben geroepen dat Weiss stinkt omdat het ‘een vieze dopingzondaar’ is. Daarmee doelde de Duitse age grouper uiteraard op het feit dat Weiss meerdere malen met doping in verband werd gebracht en tussen 2011 en 2013 daadwerkelijk werd geschorst. ,,Nadat ik dit had geroepen, stopte Weiss, draaide hij zich om en sloeg hij me met zijn vuist in mijn maag. Daarna rende hij meteen verder. Ik was totaal verbijsterd, heb bij de 200 meter verderop gelegen drankpost nog gevraagd of er getuigen waren, maar niemand had het gezien. Er waren ook geen andere atleten in de buurt,” aldus Schoberl.

Weiss: “Agressief toegeschreeuwd”

Weiss houdt er op zijn beurt een hele andere verklaring op na. ,,Toen ik die man inhaalde, begon hij me bedreigend en agressief toe te schreeuwen. Ik was verbaasd, draaide me abrupt om en hij kwam direct op me af gemlopen. Hij beledigde me op een zeer vulgaire manier, maar ik ben weer omgedraaid en heb mijn race hervat. In heel mijn carriere heb ik mijn tegenstanders in wedstrijden altijd met respect behandeld en ik vind ook dat iedereen in een wedstrijd een respectvolle benadering verdient. Want achter elke atleet gaat ook gewoon een mens schuil,” aldus Michi.

Aangezien er geen getuigen waren, werd aan het vooral door de organisatie geen gevolg gegeven. Eerder dit jaar won Weiss nog de 70.3 Ironman van Campeche van onze landgenoot Pieter Heemeryck, die toen al van heel wat atleten te horen kreeg dat hij de morele winnaar was. Bovenstaande is opnieuw een bevestiging van het feit hoe weinig geliefd de Oostenrijker is onder de triatleten wegens zijn dopingverleden…