Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederland krijgt nieuwe 70.3 Ironman in 2020 in Hoorn, Westfriesland
Nieuws

Nederland krijgt nieuwe 70.3 Ironman in 2020 in Hoorn, Westfriesland

Ironman heeft donderdag bevestigd dat er in 2020 een nieuwe halve Ironman komt in Nederland. De 70.3 Ironman Westfriesland wordt op 28 juni 2020 gehouden in Hoorn. Na het verdwijnen van de volledige Ironman in Maastricht kregen Hoorn en Maastricht een 5150 dit jaar. Eerder brachten de collega’s van 3athlon.nl al het nieuws dat er een 70.3 Ironman op de planning stond in Hoorn, maar dat wordt nu ook formeel bevestigd door Ironman.

1 grote, vlakke fietsronde

Het ziet er wel naar uit dat de 70.3 Ironman Westfriesland een age group only race wordt, met veertig slots voor het WK in Taupo in Nieuw-Zeeland. Hoewel Hoorn dit jaar slechts een 5150 organiseerde, was het multisport festival tijdens het weekend een groot succes. De 1900 zwemmen gebeuren vlakbij het theater van Hoorn, waarna de triatleten op de fiets gaan voor 1 grote ronde doorheen Westfriesland van 90 km op een biljartvlak parcours. De 21 km lopen gebeuren in de binnenstad van Hoorn met finish aan de Kaasmarkt en de Roode Steen.

Knokke-Heist ook kandidaat

In Belgie is Knokke-Heist al langer kandidaat om een 70.3 Ironman race naar ons land te halen. Wat de beslissing van Ironman, om in Hoorn de 70.3 Westfriesland te houden, betekent voor de Belgische kansen is nog niet duidelijk.