Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3PT-Solidpharma pakt goud in Berlare
Katrien Maes alleen van start tot finish (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)
Nieuws

3PT-Solidpharma pakt goud in Berlare

Met de rust van halverwege het seizoen achter de rug was de Donkmeertriatlon van Berlare een vaste opener van de tweede helft. Zowel bij de heren als bij de dames werd de wedstrijd gedomineerd door 3PT-Solidpharma.

Van Vooren van voren

Bij de heren was het Brecht Van Vooren (3PT) die alleen uit het water kwam. Na T1 hadden we de indruk dat hij het rustig aan ging doen op de fiets om de achtervolgers, Wouter Monchy (TriGT) en Simon Van Langenhove (3MD), terug te laten komen. Niets bleek minder waar, Brecht werkte twee rondes alleen af en werd pas in de laatste ronde door een achtervolgende groep van vijf gegrepen.

De wedstrijd zou beslist worden in het lopen. Ook daar koos Brecht resoluut voor de leiding, samen met Alexander Wayaffe (SP&O). Het olijke duo bleef samen gedurende twee rondes, tot Alexander een klop van de hamer kreeg. Hij zou uiteindelijk vierde worden, nadat hij nog opgeraapt werd door Rob Carmans (3VL) en Marc Geerts (SP&O).

Brecht Van Vooren solo in de aanval (foto: 3athlon.be/Tom Verelst)

Katrien Maes op repeat

Bij de vrouwen speelde een gelijkaardig scenario zich af. Katrien Maes (3PT) kwam moederziel alleen uit het water en zou zo de wedstrijd afwerken. In de slotfase van het lopen kwam Charlene Ottevaere (3MD) nog sterk opzetten, maar de vogel was gaan vliegen. Het podium werd vervolledigd door Jitka Laurent (SP&O).