Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stenn Goetstouwers en Katrien Maes zegevieren in 111 Jabbeke na zware race
Stenn Goetstouwers wint in Jabbeke (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Nieuws

Stenn Goetstouwers en Katrien Maes zegevieren in 111 Jabbeke na zware race

De tweede editie van de 111 triatlon van Jabbeke was opnieuw een wedstrijd die heel wat spektakel opleverde. Het hertekende fietsparcours was door het vele draaien en keren een grote verandering ten opzichte van vorig jaar wat deze wedstrijd nog lastiger maakte. Stenn Goetstouwers toonde dat hij al goed hersteld is van zijn 2de plaats op de Ironman Klagenfurt en knalde naar de zege. Bij de dames haalde revelatie Katrien Maes het die haar zevende zege dit jaar boekte in Jabbeke.

Tandem Lagae – Goetstouwers

Na het zwemmen kregen we als eerste Hannes Callebaut uit het water maar eenmaal op de fiets knalden al snel het tweetal Kasper Lagae en daarna Stenn Goetstouwers hem voorbij. . Alleen titelverdediger Allegaert leek nog uit de achtergrond terug te keren maar net op het einde van de eerste ronde kwam hij ten val en dus waren de twee terug gaan vliegen. Maar ook Kasper Lagae kwam in het begin van de tweede ronde ten val maar klouterde snel recht en pikte zo zijn wagonnetje aan bij dat van ‘de tank uit Wuustwezel’. Als snel zette Lagae zich terug op kop en toonde duidelijk vandaag over de beste fietsbenen te beschikken, Goetstouwers was maar al te blij dat hij de EFC-ITC man in het vizier kon blijven houden.

Van den Buverie maakt indruk op fiets, Goetstouwers in het lopen

Op de fiets was echter nog een man sneller onderweg en dat was Han Van den Buverie. Hans knalde alles en iedereen voorbij en kwam op veertig seconden van het leidersduo de wisselzone binnen en nam zo een grote optie op het podium. In het lopen toonde Goetstouwers zich al snel de sterkste en ronde per ronde liep hij van Lagae weg. Met een comfortabele voorsprong kon de tank genieten van zijn laatste meters en kroonde zicht tot winnaar in Jabbeke voor een meer dan verdienstelijke Kasper Lagae. Hans Van den Buverie bekroonde zijn schitterende inhaalrace met een derde plaats net voor Seppe Odeyn die ook vanuit de achtergrond helemaal naar voor knalde. Sybren Baelde vervolledigde de top 5.

Perfect weekend voor Katrien Maes

Katrien Maes is goed op weg op de revelatie van dit seizoen te worden. De zegekoningin van dit jaar behaalde haar zevende overwinning en haar tweede dit weekend daags nadat ze in Donkmeer zegevierde. Na het zwemmen onstond op het technische parcours een leidersgroep waarvan titelverdedigster Ine Couckuyt en ook Katrien Maes deel van uitmaakten. Lore Vanclooster kende ook een sterke dag want ook zij maakte deel uit van het leidersviertal. In het lopen ging Ine Couckuyt er snel vandoor maar Katrien Maes deelde haar run perfect in en ging op en over de titelverdedigster. Ze twijfelde om een versnelling hoger te schakelen maar deed het toch en dat bleek de goede zet. Een nieuwe overwinning voor de 3PT-atlete en misschien in dit deelnemersveld misschien wel de grootste tot dusver. Ine Couckuyt zag ook Lore Vanclooster haar nog voorbij snellen waardoor de posities 2 en 3 op het einde nog werden omgewisseld. Ines Van Troyen moest zich tevreden stellen met de vierde plaats.