Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach domineert halve triatlon in Eupen
Nieuws

Tim Brydenbach domineert halve triatlon in Eupen

Drievoudig Belgisch kampioen halve triatlon Tim Brydenbach heeft zondag de halve triatlon van Eupen gewonnen. De triatleet van het LTTD-Oilservice team, in volle voorbereiding op de Ironman van Vichy, was dominant op het volledig nieuwe parcours. Bij de vrouwen trok Kristina Ziemons het laken naar zich toe.

Tim Brydenbach was al een paar keer de sterkste in Eupen, maar ook voor hem werd het een nieuwe ervaring. Er was vooraf heel wat te doen rond het nieuwe fietsparcours, maar achteraf bekeken, bleek het toch lastig genoeg. Zeker voor Tim Brydenbach, die de wedstrijd domineerde. Hij haalde het met meer dan zeven minuten voorsprong op Antoine Didier.

Een verrassende derde plaats was er voor de Nederlander Daan De Groot, eerder dit jaar Europees kampioen duatlon op de lange afstand. Brydenbach won in 4u11’34. Antoine Didier werd in 4u19’04 en Daan De Groot derde in 4u19’38. Francois Reding klopte Sylvain Denis in de strijd om de vierde plaats.

Duitse winst bij vrouwen

Ook Kristina Ziemons won overtuigend bij de vrouwen. De Duitse haalde het in 4u56’37 met bijna vijf minuten voorsprong op Linda Van Vliet. De Nederlandse werd tweede in 5u01’24. Kelly Decaluwe was de eerste Belgische op grote achterstand. Zij werd derde in 5u15’18.

Slechts 183 triatleten haalden de finish van de halve triatlon. Jarno Cuypers en Ines Mommen wonnen de sprinttriatlon. Op de kwarttriatlon gingen de overwinningen naar Fabian Rahn en Emma Claisse.

Uitslagen Eupen 2019