Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Jurgens tweede tussen de pro’s in vernieuwde 5150 Maastricht
Thomas Jurgens en vrienden vieren in Maastricht
Nieuws

Thomas Jurgens tweede tussen de pro’s in vernieuwde 5150 Maastricht

Geen Ironman meer in Maastricht, maar dit jaar wel opnieuw een triatlon onder het Ironman label, een zogenaamde 5150 over de kwartafstand, met een Belg in de hoofdrol. De zege ging naar Per Van Vlerken, terwijl zijn vrouw Yvonne Van Vlerken de winst pakte bij de vrouwen. Maar het was vooral Thomas Jurgens die voor de verrassing zorgde door tussen de pro’s als age grouper de tweede plaats te pakken.

In Maastricht keken ze vreemd op toen niet de pro’s maar wel twee Belgische age groupers als eerste uit het water kwamen. Bij de mannen was die eer weggelegd voor Thomas Jurgens. Bij de vrouwen zette Amber Rombaut de snelste zwemtijd neer. Opvallend: de 17 pro’s mochten een minuut eerder starten, maar Thomas Jurgens smeerde hen een minuut achterstand aan de broek na 1500 meter zwemmen.

Yorben Verboven tweede age grouper

Thomas bleef ook in de 40 km fietsen en 10 km lopen mee voorin draaien, maar moest passen toen alleen Per Van Vlerken (vroeger bekend als Per Bitner) hem voorbijging. Per Van Vlerken won de 5150 van Maastricht in 1u52’36. Thomas Jurgens werd in 1u53’00 knap tweede. De Nederlander Thomas Cremers vervolledigde het podium in 1u53’43. De vierde plaats ging naar Yorben Verboven, de tweede age grouper in de race.

Twee Belgische vrouwen in top-10

Bij de vrouwen moest topfavoriete Yvonne Van Vlerken na het zwemmen in de achtervolging. Ze zette orde op zaken en eens aan de leiding bouwde ze een comfortabele voorsprong uit. Yvonne won in 2u05’47 met ruim anderhalve minuut voorsprong op Diede Diederiks en Sophie Van Der Most. Amber Rombaut finishte in 2u12’30 als vijfde. Evelyn Bosch werd negende in 2u19’46.

Resultaten Maastricht 2019