Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cato Cassiers sterkste van 14-koppig Team Belgium op ETU Junior Cup in Tabor
Nieuws

Cato Cassiers sterkste van 14-koppig Team Belgium op ETU Junior Cup in Tabor

Triatlete Cato Cassiers was op dreef in de ETU Junior Cup in Tabor en na een indrukwekkende fietsproef legde ze beslag op de vijfde plaats. Liefst 14 Belgische juniores trokken afgelopen weekend naar Tsjechië voor de ETU wedstrijd in het pittoreske Tabor. Een ETU-klassieker onder ideale omstandigheden op een erg selectief parcours stond hen te wachten.

De mannen doken zondagmiddag als eerste het Jordan meer in. De eerste Belgen kropen halfweg het pak aan wal en kregen onmiddellijk een 200m stevige klim naar de wisselzone onder de blote voeten geschoven. Er vormde zich onmiddellijk een sterke kopgroep van zeven atleten. Daarachter zat Stef Corthouts attent in de eerste jagende groep.

Stef Corthouts loopt naar top-10

Onder leiding van enkele sterk fietsende Belgen kwam een groot achtervolgend peloton T2 binnen met daarin naast Stef Corthouts ook Robbe De Dobbelaere, Thomas Verstraeten, Merten Breye, Jasper De Ceuster en Vince Van De Poel. Voor winst zou het tussen de zeven leiders gaan. De zege ging naar Angel Sanchez uit Spanje (in 0:57:30) voor plaatselijk favoriet Radim Grébík. Met Sergio Baxter stond er nog een tweede Spanjaard op het podium.

Stef Corthouts was één van de sterkste lopers bij de achtervolgers en finishte knap in de top tien. Vince Van De Poel werd 20e, Robbe De Dobbelaere 24e, Thomas Verstraeten 26e met in zijn spoor Merten Breye (27e). Milan Leys kwam als 31e over de finish en Jasper de Ceuster werd 34e. Raf, de jongste van de broers De Dobbelaere ging als 41 over de streep. Arthon Valcke moest de strijd staken na een valpartij, maar kwam er gelukkig met wat schaafwonden vanaf. 

Cato Cassiers rijdt gat dicht

Anderhalf uur later klonk het startschot voor de dames juniores. Ook hier bleek onmiddellijk het hoge niveau in het zwemmen in internationaal gezelschap. De Nederlandse Barbara De Koning zwom dan nog een halve minuut van de rest weg, terwijl Cato Cassiers als 18e en eerste Belgische uit het water kwam. Rhune Vansteenkiste zat eveneens in het grote pak tijdens het zwemmen, waar de andere Belgische dames een gaatje hadden moeten laten.

Na de eerste van vier fietsrondes kwam De Koning nog solo door, maar daarachter nam een ontketende Cato Cassiers zes concurrenten op sleeptouw tot bij de leidster. Rhune Vansteenkiste en Hannelore Willen zaten in een derde groep. Cato was veruit de sterkste op de fiets en probeerde nog weg te geraken, maar uiteindelijk begonnen de dames met 8 leidsters aan het lopen.

Thuisloopster Alzbeta Hruskova zette de concurrentie onmiddellijk op een afstand en liep vlot naar winst voor Brea Roderick (NZL) die de spannende strijd voor het zilver nipt won van Barbara De Koning (NL). Cato Cassiers bekroonde haar knappe wedstrijd met een prachtige vijfde stek. Nele Dequae maakte dankzij een sterk loopnummer nog 10 plaatsen goed en eindigde 23e. Rhune Vansteenkiste werd 29e net voor Hannelore Willen (30e) en Lotte Vandekerckhove finishte 33e.

Uitslagen Tabor jongens

Uitslagen Tabor Meisjes