Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oostenrijks triatleet Florian Lienhart betrapt op EPO: “Ik wou het succes te graag”
Nieuws

Oostenrijks triatleet Florian Lienhart betrapt op EPO: “Ik wou het succes te graag”

In Oostenrijk is de nationale toptriatleet Florian Lienhart dit seizoen twee keer betrapt op doping. De Oostenrijkse international was in eigen land top en trad ook een aantal keer aan in het ETU Europabeker circuit. Hij testte positief op EPO tijdens het Oostenrijks kampioenschap crosstriatlon in mei en ook in de Neufeld-triatlon in juni. Hij is door de ODAR, de Oostenrijkse doping autoriteit, per direct geschorst in afwachting van een definitieve uitspraak als het onderzoek volledig afgerond is. Opvallend feit: de Oostenrijkse triatleet werd getraind door de beruchte Gerard H. die nog steeds in de gevangenis zit naar aanleiding van operatie “Aderlass”…

Trainer betrokken bij operatie Aderlass

Het is een nieuwe kaakslag voor de Oostenrijkse sport en in het bijzonder voor de triatlonsport, die met onder andere Lisa Hutthaler al geen al te beste reputatie heeft in het buitenland. Dat Florian getraind werd door Gerard H., betrokken in operatie ‘Aderlass’ en bekend door de bloeddoping bij onder andere langlaufer Johannes Durr, helpt al helemaal niet. Bovendien heeft Lienhart ondertussen bekend EPO gebruikt te hebben en geeft hij zijn fout toe. “Ik wou het succes te graag en heb valsgespeeld,” luidde het in een persoonlijke bekentenis op Facebook. Daarop kwamen enorm veel negatieve reacties en sinds dinsdagavond heeft hij zijn Facebookprofiel afgesloten. Maar wij hebben nog wel het screenshot van zijn bekentenis:

Week na schorsing van twee age groupers

De Oostenrijker kijkt wellicht tegen een lange schorsing aan. Vorige week raakte via de ITU ook al bekend dat op de WK’s van Gold Coast en Pontevedra twee age groupers positief testten en voor twee en vier jaar geschorst werden.