Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pierre Balty, Seppe Odeyn, Mandy Dammekens en Mathias Cloostermans uitblinkers in La Gileppe
Duathlon

Pierre Balty, Seppe Odeyn, Mandy Dammekens en Mathias Cloostermans uitblinkers in La Gileppe

In een goedgevuld multisport weekend aan het stuwmeer van La Gileppe waren Mathias Cloostermans, Mandy Dammekens en Seppe Odeyn op zaterdag en Pierre Balty op zondag de absolute uitblinkers. De drie toppers wonnen elk hun specifieke discipline met stevige voorsprong. Fabrice Van Espen en Estelle De Groot pakten de winst in de Tryptique, het combi-klassement.

Sterke terugkeer op de kwart van Balty

In La Gileppe zijn ze van alle markten thuis: jogging op vrijdag, cross triatlon en duatlon op zaterdag en sprint- en kwarttriatlon op zondag. Vooral in de kwarttriatlon was het uitkijken naar het heroptreden van Pierre Balty op de kwartafstand, na zijn sterke prestaties op de long distance. En Balthy knoopte meteen weer aan met de overwinning. De topper van Trigt won de Supercoupe wedstrijd met overmacht.

Axel Baumans twee dagen op rij

Pierre telde aan de streep net geen drie minuten voorsprong op Axel Baumans. De age group wereldkampioen van 2017 werd knap tweede, een dag na zijn 27ste plaats op het BK kwarttriatlon. Maxime Verstraete werd derde voor Thomas Vanhalst en Francois Reding. Bij de vrouwen was Kristel Imbo oppermachtig. Ze had een ruime voorsprong op Sophie Delguste en haar ploeggenote Estelle De Groot.

Seppe Odeyn klopt Jochen Neyrinck

Seppe Odeyn in La Gileppe met Dimitri Gelders, die 24ste zou worden…

Daags voordien had Seppe Odeyn nog eens ouderwets stevig uitgepakt. Het was al even geleden dat de Flandrien nog een overwinning gepakt had. In La Gileppe was hij een klasse te sterk voor Jochen Neyrinck. Die werd op 2’30 van Seppe Odeyn tweede. De verrassende Thibault Nelis werd derde. Bij de vrouwen ontbraken de echte toppers en kregen we met Debbie Ammerjaan een verrassende winnares, voor Nathalie Lecat en Emelie Butseraen.

Cloostermans en Dammekens cross triatlon

In de cross triatlon waren Mathias Cloostermans en Tim Van Daele de grote favorieten, maar ook Mathieu Louis kwam zich in de debatten mengen. De mountainbike skills van Cloostermans gaven de doorslag. De Kempenaar haalde het in 2u11’15 en net geen drie minuten later werd Mathieu Louis tweede. Tim Van Daele pakte de derde plaats voor ex-prof Nico Sijmens. Bij de vrouwen stond er geen maat op Mandy Dammekens. De long distance topper werd 19de overall en had meer dan een halfuur voorsprong op de tweede vrouw Laureline Soutmans.

Uitslagen La Gileppe 2019